Mana Purse Farah?!

salam..
huhu..arini Farah TERlostkan my precious purse! uwaa...

huhu..kes nye , i totally forgot that i have bring my pinky (purse) into Dewan Kuliah a.k.a DK yesterday. after Eco test, dengan happy dan bahagianya Farah terus berjalan melompat-lompat balik ke bilik secepat yang boleh (tak nak terserempak dengan golongan adam kat depan kolej dorang punye pasal.huhu..) tanpa mengingati sedikit pun pasal pinky. punye l seronok online senmalam sampai x teringat lansung kat pinky. sowie ye pinky?
Alkisahnya bermula apabila pagi tadi nak makan sarap+lunch tibe-tibe teringat..
"aik, mana pinky?"
habis semua beg Farah selongkar. laci meja pun bersepah Farah punggah. perut dah bergendang macam ada tarian singa. huhu.. pity me. tibe-tibe zapp!
"semalam bukan aku ade bawak pegi DK ke? Ahh...sudah! takkan la....tertinggal?"
Uwaaa...!!
Dengan muka tahan nangis, Farah pun keluar la dari bilik. semangat berkobar-kobar nak pegi DK. nak selamatkan pinky! tapi.........
"bukan ke DK tutup hari Ahad?"
sepantas kilat Farah call kak Zakiah nak tanya pasal DK. and..memang betul DK kunci! mata dah tak boleh tahan da time tu. terus menangis macam budak kecik hilang ais-krim. Kak Zakiah takde kat UiTM time tu so dia tak dapat tolong. Kak Zakiah bagi instruction apa yang Farah patut buat. Dengan kudrat yang ada Farah berjalan SORANG SORANG bertemankan TANGISAN pergi ke Kolej Siswi minta tolong Ainin Sofia teman. Thanx a Lot Fea!
Akhirnya, Farah jumpa juga pinky elok-elok 'tido' dekat laci dalam DK tu.
"Alahamdulillah! syukur Alhamdulillah! SubhanAllah... syukur ya Allah!"
rasa macam nak sujud syukur je time tu. haha.. pak cik Guard yang ada kat situ siap cakap,
"banyak ke duit adik dalam tu?"
hahahaha...banyak la juga. IC, Kad Bank, and semua kad-kad penting ade dalam tu. Bahaya betul kalau ade orang lain ambil.huhu..
Pape pun, I would like to express my gratitude to these people, Kak Zakiah-tukang bagi instruction, Ainin Sofia-tukang teman, Eliza-tukang pujuk, Aya-tukang dengar Farah menangis, and Pak cik Makcik Guard yang banyak menolong Farah. Thanx everyone! Arigat0u Gozaimas.. Syukran! Kansamnida! before i Forget, Thanx ya Allah..
Petang tadi pula selepas puas nangis, tido, solat, baca Quran, akhirnya Farah bukak jugak buku CTU. hehe.. maaf ye Ustaz, banyak pulak dugaan harini. hehehe...
macam biasa la, katil sebagai meja. hehe.. Po0h kecik sebagai pendorong, and bunga sebagai kipas. hee~..

Farah

(^^,)

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...