Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Wednesday, 26 May 2010

.:I'm not ok!:.



salam..


Abu Hurairah R.A. meriwayakan dari Nabi S.A.W.Maksudnya: “Sesiapa yang terjun dari bukit membunuh dirinya, dia akan terjun ke dalam neraka jahannam kakal di dalamnya selama-lamanya. Sesiapa yang meminum racun membunuh diiri, racun itu akan berada di dalam gengamannya, dia akan menghirup racun itu di dalam neraka jahannam kekal di dalamnya selama-lamanya. Siapa yang membunuh dirinya dengan besi, maka besi itu akan berada dalam gengamannya, dia akan menikamkannya di perutnya di dalam neraka jahannam, kekal di dalamnya selama-lamanya.” (HR al-Bukhari dan Muslim)




Daripada Thabit bin Dhoha R.A sabda Nabi S.A.W.:Maksudnya: “Sesiapa yang membunuh dirinya dengan sesuatu benda di dunia, dia akan diazabkan dengan benda tersebut di hari kiamat.” (HR al-Bukhari dan Muslim)


huhu..sakitnya hati..hanya Allah je yang tahu. kenapa la sakit sangat? hmm... dugaan Allah Farah. Sabar je lah ok? chaiyok-chaiyok!

Dahlia, Nana, Mia, Syaz, Ani dan Solei, i'm s0o sorry coz farah tak dapat follow u all pegi mid harini. ada yang lebih memerlukan Farah disini. chewah! ayat skem. haha..satu hari nanti kalau ada jodoh kita akan ketemu jua. serious! huhu...



ok,back to hadith above. During these day, many teenagers suffered from many diseases such as tension or bahasa malayu nya...tensen? hehe..tak ingat , peer pressure.....blah blah blah.. yada yada yada.....anything. i dont care. huhu..*i'm not in a g0od m0od. sorry..*



sejujurnya, sekarang ni Farah sakit hati sangat3! serious! rasa macam nak lompat tinggi-tinggi, jerit kuat-kuat, sepahkan baju kat dalam bilik already done. ahaks! and then tak nak kemas balik. huhu..teruk kan? at least Farah tak rasa nak bunuh diri or tumbuk dinding rumah or hantuk kepala kat dinding (0uch!) sebab Farah masih waras. still ada iman. still ingat Allah.



"apa lah, baru kena duga sikit dah macam ni. pegi la mengaji ke, solat sunat ke, kan dapat pahala?"
okey..okey..got it. sepatutnya Farah wat apa yang tertulis di atas kan? tau pun. tapi kan tak tahu kenapa Farah lupe nak buat semua tu. ya Allah! teruknye!!! ini terjadi sebab syaitan dah berjaya menguasai hati kanak-kanak Farah. huhu.. *dush! dush!* amek kau.



dah la. daripada asyik berkata-kata, baik Farah laksanakan. betul tak? huhu... renung-renung kan, dan selamat beramal...~






tukang sakit hati tp dah nak pulih;
Farah
(=.=")

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...