Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Monday, 14 June 2010

.:ehem-ehem...~Aksara Pencorak Hidupku~...:.

salam...


1st of all, Farah agak busy sejak akhir-akhir ni s0 mmg kejap update blog, kejap tak. lebih kurang macam chipsm0re la. kalah besk0ot.. huhu..*like people care..?*

haritu Farah jalan-jalan merangkak kesana-sini.*ceh..*dan terjumpa satu kontes yang telah berjaya menarik tangkai hati Farah untuk menyertainya. and for your information, this is my 1st contest that i wanna join. hehe... dasyat kan aura kontes tu? hehehe...so..., tanpa membuang masa, mari Farah perkenalkan kontes itu. jeng..jeng...jeng!!




yeay! bukubukubuku!...lalalala~ seronok tau! sapa-sapa rasa diri dia tu b0okaholic *betul ke ayat tu?* boleh la join kontes ni. silalah klik pada banner kontes diatas untuk keterangan lanjut. hee~..

ehem-ehem...Farah ade banyak sangat buku yang nak dimasukkan ke dalam kontes ni. huhu....proses pemilihan calon buku yang layak dihantar ke kontes ni memang perh...susah betul! hehehe...okey..stop it Farah! *dush* s0 sekarang...buku yang Farah nak perkenalkan buku yang bertuah itu...





err...macam jauh sangat je cover depan buku tu. bawah ni Farah sertakan close-up buku tu...




~JUDUL BUKU~
versus



~PENULIS~
hlovate


~PENERBIT~

jemari seni Publishing


~BIL MUKA SURAT~

432 muka surat






~HARGA~
rm19.00




KENAPA versus MENJADI PILIHAN...?

Farah suka membaca. dari zaman kanak-kanak lagi Farah suka membaca apa-apa yang Farah jumpa. even dinding toilet yang berconteng pun Farah sudi membacanya. *ish...tak payah la bagitau!* perkara normal bagi seorang wanita dan yang sewaktu dengannya yang suka membaca, mestilah baca novel kan? huhu.. mula-mula untuk kontes ni Farah nak letak buku motivasi..macam La Tahzan ke, Chicken s0up for the s0ul ke..blah..blah..blah.. and so 0n. tapi Farah fikir-fikir balik, realiti masyarakat kat luar tu suka baca novel. s0, kenalkan la novel yang tak lagha sangat tapi ada kisah yang baik dan boleh diambil ikhtibar.

Hlovate memang nama yang tak asing lagi bagi penggemar novel dikalangan remaja. kenapa? sebab gaya bahasa dia sempoi je. kena dengan remaja-remaja zaman sekarang. kisah dalam novel nukilannya pun not bad, sangat street. hehe.. apa yang membuatkan Farah respect dengan hasil nukilan hlovate-versus ni sebab ceritanya berkisar tentang bagaimana watak-watak ciptaannya mengubah haluan hidup mereka dengan pusingan 180 darjah, atau dengan bahasa mudahnya dari seorang yang mengamalkan cara hidup street kepada ad-din, yakni cara hidup Islam. dari seorang Ed`sassin kepada Minn Edina, dari seorang AO kepada Ashraff Omar.


untuk berubah kepada yang lebih baik memang perit, susah, dan banyak dugaannya. versus menceritakan bagaimana insan-insan terpilih menjumpai turning point dalam hidup mereka. semua orang mesti akan ada turning point mereka sendiri, insyaAllah...dimana time tu kita akan mula sedar Allah tujuan hidup kita, Rasullullah teladan hidup kita, dan Al-quran pedoman hidup kita.

me versus myself, itulah yang Farah faham dari cerita ni. sebab halangan, dugaan dan cabaran terbesar dalam hidup kita adalah diri kita sendiri. kuat ke iman kita? mampu ke kita nak berubah dari free-hair ke bertudung? wallahua'lam. segala persoalan yang Farah sebutkan tadi merupakan apa yang Farah faham dari buku tu. maybe pemahaman kita semua lain-lain. yelah, rambut sama hitam tapi hati lain-lain kan?

phew..panjang lebar betul. Farah kalau dah dapat menaip and menulis karangan ni memang suka panjang-panjang. hehe.. tak tahulah kenapa.huhu..

yang baru nak menyertai kontes:
Farah
(^^,)

1 cot-cet cot-cet mereka...:

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
thanz farah sudi memeriahkan c0ntest nie =) sy da baca & semak, tiada masalah..penyertaan diterima.. tak sangka ek, n0vel yG sy fikirkan ringan ni pun sarat dengan mesej..thanz 4 sharing! GudLuck

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...