Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Wednesday, 30 June 2010

.:mana Farah ni..?:.

salam..


dah agak lama Farah tak update blog kan? huhu.. i miss myself!
ni la yang terjadi dengan Farah sepanjang Farah takde...


6 hari yang lepas, Farah start kena demam. ambil dari ibu. huhu...
5 hari lepas, jumpa doc. dapat ubat kaler pink sebab Farah sakit tekak. ibu kena tongsil. *lagi kesian..* after that Farah terbaring 24 jam. aduyai..

....blah blah blah....
3 hari lepas, sepatutnya keluar dengan Dahlia and nanna. tapi still sakit. uwah.....!!! ruginyer...
.....blah blah blah.....
dan harini, sakit tekak still lg bersarang dalam tekak Farah ni. hebat!

wait Farah! jangan merungut!! baca ni....

“Sesungguhnya seorang yang beriman ketika ditimpa musibah sakit, kemudian Allah
menyembuhkannya, maka itu adalah kaffarah (penghapus) bagi dosa-dosa yang dia
lakukan sebelumnya, sekali gus menjadi peringatan berharga untuk menghadapi masa akan datang.”

(Hadis riwayat Abu Dawud)

huhu..sakit yang Farah dapat sepatutnya Farah terima sabagai satu ujian kesabaran. Sabar tu kan separuh daripada iman? Allah akan sentiasa bersama dengan orang-orang yang bersabar...tak gitu?

“Dan sesungguhnya Kami akan memberi balasan kepada orang yang
sabar dengan pahala yang lebih baik dari apa yang telah mereka kerjakan.” (Surah
al-Nahl, ayat 96)

Firman-Nya lagi yang bermaksud:


“Sesungguhnya hanya orang yang bersabarlah yang disempurnakan
pahala mereka tanpa batas.” (Surah al-Zumar, ayat 10)

s0, Cik Farah, bersabarlah anda ye.. ada hikmah disebalik semua yang berlaku. just believe in Allah...

kepada Noor Dahlia dan Nadia Anuar, i'm s0o s0rry sebab tak dapat jumpe korang 27 hb yang lepas..miss u all s0o much! huk3....

Farah

(~_~)

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...