.:internet yg sgt lambat!:.

salam..

semenjak Farah menjadi penghuni tetap di blok K (komplek siswi) ni, banyak betul masalah datang. dengan internetnye yang lagi lambat daripada cik ciput, pastu kedudukannya yang very-very strategic (30 minit perjalanan dari start Farah bukak pintu bilik ke kelas), line telefon pun kadang-kadang tak dapat...hmm... ape lagi? *uwaaa!*




Dari Abdullah bin A’mr r.a. berkata, aku mendengar Rasulullah
s.a.w. bersabda,


“Barangsiapa yang berdoa kepada Allah S.W.T., Allah S.W.T.
akan memasukkannya di kalangan orang-orang yang bersyukur dan bersabar dan barangsiapa yang tidak berdoa dengan doa ini Allah S.W.T. tidak akan menuliskan di kalangan orang-orang yang bersyukur dan bersabar. Dan barangsiapa yang melihat seseorang yang lebih baik dari segi agamanya dan dia mengikutinya, dan
mengenai perkara dunia dia melihat orang yang lebih rendah daripadanya dan dalam keadaan itu dia bersyukur kepada Allah S.W.T. (dengan kurniaan dan limpah Rahim Allah S.W.T.), Allah S.W.T. akan meletakkannya di kalangan orang-orang yang terbaik dan akan menuliskannya di kalangan orang-orang yang bersyukur dan bersabar dan barangsiapa yang melihat kepada orang yang kurang agamanya dan melihat orang yang lebih dari segi dunianya dan sentiasa mengeluh dalam memperolehi dunianya yang kurang, maka Allah S.W.T. tidak akan menggolongkannya di kalangan orang yang bersabar dan di kalangan orang yang
bersyukur.”







tak kisah la. sepatutnya Farah bersyukur. ada rakan-rakan Farah yang tak dapat kolej tu lagi kesian. s0, bersyukur je la dengan pe yang ada ek?


banyak perkara dah berlaku sepanjang 'kehilangan' Farah ni. huhu.. semalam, 20 hb July 2010, seoarang pelajar kos akaun, part 3, UiTM Jengka telah pulang ke Rahmatullah. Arwah Faris pernah berada satu kelas dengan Farah semester lepas. al-Fatihah buat beliau. al-Fatihah juga buat ibu kepada ex-ro0mate Farah, Titi Nursyuhadaa yang telah lama meninggal dunia tapi farah baru tahu semalam. ye...saya seorang kawan yang teruk!


ok. st0p sedey-sedey! pagi tadi Farah dah cukup tahan gelak tengok mata Farah yang dah macam panda (tapi menurut mia macam beruang koala) sebab asyik nanges je. haha..


oh ye, sabtu lepas Farah jadi Facilitator kat SMK Damak, Jerantut, Pahang. hehe.. seronok sangat! pengalaman paling berharga. adik-adik kat situ sporting je. hehe.. ni Farah de sertakan gambar. ops! gotta g0. assignment lom siap lagi. wassalam..
pss: sorry gambar agak tak cantik.. huhu..





(kaki para faci yang tak sabar nak menjadi faci. haha..yang agak terkeluar daripada garisan tu kaki Fizah. kaki Farah? cari lah sendiri!)



(antara pelajar 'bertuah' yang kena denda dengan Kak Farah. muhahaha.. Kak Farah baik kan..?)


(dua gambar kat atas ni atas permintaan Kak Eliza yang nak nampak tinggi dalam gambar. hehe.. Una chumel! syidah cun!)

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...