.:minggu ini...:.

kadang-kadang kita berdoa untuk kuat..


tapi banyak pula dugaan datang.
kadang-kadang kita minta cerdik..


tapi masalah pula yang bertandang.
kadang-kadang kita minta kebahagiaan..


tapi huru hara pula yang menjelang.ingatlah wahai sahabatku. Dugaan menjadikan kita seorang yang bersabar, masalah membuatkan kita berfikir, huru-hara menjadikan kita tabah. hebatkan Allah?

semua yang berlaku ada hikmah yang tersendiri. tak perlulah kita cari apakah hikmah itu kerana kita mungkin tidak akan menyedarinya. Allah itu Maha Kuasa. kalaulah manusia tahu hadis ini (lebih kurang berbunyi begini) :


' telah berkata Jibrail a.s, "wahai Tuhan, Engkau sampaikanlah
hajat hambaMu", maka Allah menjawab "biarkan hambaku itu, kerana Aku mencintai rintih suaranya.'


Anas bin Malik

semua masalah yang berlaku ada penyelesaiannya. pandanglah kearah sekeliling kita. jawapannya ada disitu. janganlah kita asyik menyalahkan takdir. kata-kata Farah pada malam ini sekadar peringatan buat teman, juga diri sendiri. (hehe..pabila Farah mula berkata-kata secara matang...).

Dugaan Farah untuk minggu ni, assignment yang sangat banyak. Dateline: next week! tapi sabtu ahad (arini dan esok) ade pulak PPP( Program Penyeksaan Pelajar eh! Program Pembangunan Pelajar..hee~) nak berjaya kena la banyak berusaha kan? chaiy0k2! g0 Farah!! u can d0 it! by the way, next week Farah boleh balik rumah! yeay!!


tengah buat c0st acc0unting. mule-mule memang susah giler la. tapi skarang Alhamdulillah... boleh la buat sikit-sikit. syukur...Farah


(^^,)

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...