.:Ceritera's raya ep 1:.

salam..

belum terlambat lagi kan kalau Farah nak wish Selamat Hari Raya..? hehe.. semalam sibuk wish dekat faceb0ok je samapai lupe nak jenguk Teratak Farah..huhu.. s0rry..di pagi raya ke-2 yang amat sejuk ( di kampung ni..) sesejuk kota ais ni *metafora je lebih ni Farah nak mohon ampun dan maaf seandainya TERkasar bahasa, TERsalah bicara, TERbelasah sesiapa dan TER-TER yang lain tapi Farah tak mention. hehe.. maaf la ye...?

huhu..pagi-pagi tadi time makan sarapan banyak perkara dah berlaku. actually takde la banyak sangat. just apabila sekumpulan ibu-ibu berkumpul banyak perkara akan dibualkan. antaranya, kenangan zaman kicik-kicik dulu. sebagai cucu sulung dalam keluarga besar ni, Farah agak malu jugak la sebab tidak memahami bahasa mereka yang tersangatlah complicated, which is jawa. yup, my mom is Jawarians. but not me. huhu.. satu benda pun Farah tak faham bila mereka berborak, tapi..... skill meneka Farah memang 5 star la. hehe.. Farah boleh je teka apa yang dorang bualkan. hebat tak..? *bangga*

Antara yang Farah teka, ibu cerita balik macam mana hidup dorang boleh survive dalam kehidupan yang sangat susah masa kicik-kicik dulu. sampai keluar airmata kot. huhu.. kelakar pun ada. sebab ade waktunya dorang cerita dalam bahasa dorang and then gelak giler-giler sampai tak cukup nafas. ahaks! mereka memang sangat hebat. hehe..

alamak, Farah belum mandi lagi ni. hehe.. sampai disini dulu ye coretan raya kali ni. nanti Farah sambung lagi.. daa~..

Farah
(^^,)

You Might Also Like

1 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...