.:mana menghilang..?:.



salam..

sudah sekian lama Farah menyepikan diri. well, bukan kehendak Farah. memang Farah terlalu busy. s0rry yer Teratak Farah. sinserely, i d0 miss you very much. hehe.. yela, bila mana Farah yang suka ber-pot-pet-pot-pet ni diam seketika memang agak janggal la. hehe.. penat..ye, memang Farah penat. penat apabila jari-jemariku yang tulus-mulus *perasan seketika* dah lama tidak menghentak-hentak papan ni. hehe.. don't blame me. it's not that i want to leave you dear Teratak Farah. but, i just have t0....




daa..? whatever! i'm started to talking nonsense right? urgh..grammar pun entah kemana. biaq pi la dia.. hmm..diam tak diam, dah masuk 24 hari kita berpuasa kan? waah! cepatnya!! feels like just yerterday we started fasting. ngeh~...

10 malam yang terakhir ni, apa amalan yang anda dah lakukan ye? malam Lailatul Qadar..dah lepas ke belum? wallahua'lam. terawih ade tinggal tak? err...perempuan jangan ditanya. tanya la gender yang lagi satu tu. huhu..



Daripada Aisyah r.a, rasullullah s.a.w telah bersabda yang
bermaksud:
"wahai manusia, ambillah seberapa banyak amalan yang kamu
mampu, dan lakukanlah amalan tersebut dengan rutin.. sesungguhnya, Allah TIDAK AKAN JEMU sehinggalah kamu jemu. Dan amalan yang
paling Allah cintai adalah apa yang dilakukan dengan ISTIQAMAH meskipun sedikit."


kat sini Farah nak cakap sikit. ok, maybe farah sendiri pun amalan banyak yang tak istiqamah, tapi kita sebagai umat Islam ni kena la saling ingat mengingati antara satu sama lain..tol tak? jadikan setiap amalan kita di bulan penuh rahmat ni sebagai 'ladang pelaburan' terbaik dalam membeli 'jannah'. InsyaAllah.. Ramadhan semakin berlalu. adakah kita dapat menikmati ramadhan lagi pada tahun hadapan? wallahua'lam. kita tak tahu kan apa yang bakal terjadi pada kita masa hadapan. s0, be prepared.remember guys, kita ni di akhir zaman. tanda-tanda kecil kiamat dah ada da didepan mata. tak tahulah kita sedar ke tak. ish...takut pulak.



hmm..dah pukul 4 am ni. jom kawan-kawan, kita qiam nak? mana lah tau esok-esok kita dah tak sempat lagi. at least ada lah amalan kebaikan kita buat kali terakhir. huhu..ayat farah arini semua sedih-sedih. kenapa ek? dunn0. yang farah tahu, pukul 12.30 tengahari arini Farah akan pulang ke Kajang! yeay!! i miss my h0me s0o...much! miss my family very3 much! tak sabarnye....~


knock! knock!!
assalamualaikum...
i'm home!!!
yippie!!!!

Farah
(^^,)

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...