.:..waaah!..:.

salam perjuangan..

huhu..harini Farah nak berkongsi satu perkara yang Farah dapat ketika berjalan-jalan di mukabuku. huhu..Siti Nur Diyanah Hardy. juga rakan-rakan seperjuangannya dari Madrasah Al-Maarif Al-Islamiah menentang kumpulan dari Singapore American School. huhu..eh, ni bukan perang senjata tau. ni perang debate. jangan salah sangka..




mereka ni memasuki debate dalam satu rancangan di TV Singapura, which is Arena 2, if i not mistaken. huhu.. Apa yang menariknya tentang gadis yang bernama Siti Nur Diyanah Hardy ni kan kepetahannya dalam mempertahankan hujahnya. seriously, lancar sangat. i'm quite envy her. why? because i d0n't have a strength to talk like that in public. kalau ada rakan blogger nak tengok, bolehlah tekan link di bawah. huhu..

team madrasah. cantikkan mereka..? sopan menutup aurat. sejuk mata memandang..jeleznye..




Cik Siti Nur Diyanah..tegas dalam berbicara namun still nampak ayu di mata Farah.huhu..seandainya Farah punya kelebihan seperti dia..

apa yang Farah nak sampaikan disini adalah kalau ramai umat Islam didunia ni mempunyai kekuatan dan kelebihan seperti Cik Siti Nur Diyanah ni mesti best kan. mesti kerja-kerja menyampaikan dakwah berjalan lancar je. mesti dah takde alasan untuk murtad. mesti kalau fight di c0urt orang-orang murtad ni kalah habis seterusnya bertaubat *insyaAllah*. huhu.. ni apa yang Farah fikir je. hehe.. dah macam ustazah pulak.
Farah ni kalau cakap kat depan mesti takde confident. tak boleh nak statik. huhu.. pape pun, Farah tetap bersyukur dengan segala yang Allah kurniakan kepada Farah. mesti ada hikmah di sebalik setiap kejadian kan? hee..~ think positive Farah!

Sesungguhnya manusia itu dijadikan bertabiat resah gelisah (bakhil
lagi kedekut). Apabila ia ditimpa kesusahan, ia sangat gelisah dan pabila beroleh kesenangan ia menjadi bakhil."

(Mafhum Surah AI-Ma'arij :19-21).

mana tau nanti kalau Farah ade kelebihan-kelebihan yang Farah nak pastu Farah jadi riak, s0mbong, dan lupa pada tujuan asal Farah nak ada kelebihan tersebut..betul tak? huhu..wallahua'lam.
Farah
(^^,)

You Might Also Like

2 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...