Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Tuesday, 12 October 2010

.:sahabat:.

salam...

Aku melafaz doa sekudus kasihku...





"Ya Allah, jagalah sahabatku di kala penjagaanku tak sampai
padanya..


sayangilah dia dikala rasa sayangku tak dapat merangkulnya
dalam dakapan yang nyata..


perhatikan dia kala perhatianku tak terangkum dalam kata yang
sahaja..




Engkau punya segala yang ku tak punya..


Aku ingin dia menjadi sahabatku didunia, dan harap dapat
bertemunya di syurga..


hanyha derai air mata yang bisa membenteng kami dari segunung
api nerakamu...


AMIN..."

sahabat sejati sentiasa dihati. walau se'busy' mana pun kita, kita tetap ada masa untuknya. betapa eratnya ukhuwah yang terjalin sesama sahabat. perbezaan antara sahabat sejati dan kawan-kawan biasa tu memang terasa. nak tau kenapa?





  1. kawan-kawan biasa kalau jumpa kita setakat senyum, or paling afdal pun cukuplah cakap 'hai'. tapi sahabat sejati, kalau jumpa kita mesti saling bersalaman dan berpelukan (sesama wanita ye!) lantas berkata, ' Farah! lama tak jumpa. rindu kat Farah. bla bla bla...'


  2. dikala kita sakit, sahabat sejati akan datang ziarah, tolong apa yang patut. ada juga yang sampai nak menangis tengok keadaan kita. tapi kalau kawan-kawan biasa, dikala kita menangis dalam diam dia sekadar buat tak namapak, or berkata dalam hati, ' biarlah dia. takkan aku nak menyebok hal dia kot? kang dia cop aku sebagai busybody pulak.'


  3. sahabat sejati dikala kita down or something happen, dia dapat sense sekejap je. tapi kalau kawan biasa dia takkan sedar.


  4. sahabat sejati akan sedaya upaya membantu apa yang patut, bukan mengata di belakang kita.


  5. sahabat yang sejati, dia akan membantu dengan ikhlas, tidak mengharapkan balasan. kawan biasa pula..? vice versa.




banyak lagi Farah nak state kan. tapi masa begitui mencemburui Farah. sekarang, Farah dah tak tahu which one is Sahabat Sejati and which one is Kawan Biasa. orang yang disangka sebagai sahabat sejati memperlakukan kita sebagai kawan biasa, namun yang kita sangkakan sebagai kawan biasa pula bertindak seperti sahabat sejat. KENAPA? either you believe it or not, this thing really happens. and it's happen to me. :(



whatever it is, live your lives to the fullest! don't forget, Allah is you best friend. you can trust Him and tell Him all your problems. He's always be there.. trust me.

salam sayang:
Farah
(^^,)

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...