Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Saturday, 23 October 2010

.: teringat zaman kicik-kicik...:.

salam...

ketika ini Farah sedang duduk seorang diri didalam bilik K226 komplek siswi. huhu.. malam ni Farah akan tidur bertemankan cik p0oh kesayangan je la. i'm not afraid okey? =)

1st skali, Farah nak ucap TERIMA KASIH yg teramat kepada saudara Amir di atas link-link e-b0ok yg best. latest issue yang dia kupas dalam blog pun sangat menginsafkan. kandungan blog saudara Amir ni sangat berinformatif dan bagus. kepada blogger yang suka membaca sumthing yang islamic yang informatif, bolehlah melawat blog saudara Amir ni ya. ( Amir, Farah promote blog amir ni. hee~.. tak nak bagi komisyen ke? hehe..gurau je la. =p)

2nd, Beberapa hari yang lepas Farah TERtekan channel tv9 dan TERtengok satu rancangan ni, yang bernama Istana Takeshi. program gameshow ni berasal dari Jepun. dulu masa zaman kicik-kicik Farah suka sangat tengok gamenshow ni. then Farah terkenang zaman kicik-kicik dulu. selain Istana Takeshi, banyak cerita yang Farah follow, kira tak pernah miss la. hehe.. zaman muda-muda dulu... Antaranya :

"dengan kuasa bulan, akan menghukummu!" haiyak..! Cik Sailorm0on yang jelita..


"sebenarnya, dragon ball ada 7 biji semuanya..." dari suzikon sampai la ke g0ku => Drag0nball


"Doremon...tolonglah saya.." kucing robot bulat~> Doraemon
dan baaaaanyak lagi!


hehe..sekali lagi Farah ulangi, tu zaman kicik-kicik ye? sekarang dah tak layan. InsyaAllah.. hmm...bila Farah fikir-fikir balik kan, cerita-cerita yang Farah sebut kat atas tadi banyak membantu dalam proses 'menyesatkan' pemikiran Farah. nak tahu kenapa? haa... farah dulu pernah je terfikir...


" nak pakai baju sailorm0on, nak ada kuasa macam sailorm0on. da la kuat, cantik lak tu. bestnye kalau boleh jadi macam sailorm0on..."

" harry potter ade penyapu terbang, ade magik, ade kuasa hebat. kan best kalau ade magik. nak jadi ahli sihir jugak"


dan macam-macam lagi la 'pemikiran budak-budak' yang datang. terukkan? Tanpa Farah sedar Farah dah syirik! oh tidaaak!! Astaghfirullah.. lambat betul Farah sedar. ye la, parent Farah bukannya tau apa yang farah fikir. s0 macam dorang ingat Farah boleh terima je cerita-cerita yang Farah tengok tanpa berfikir yang bukan-bukan. kalau Farah dulu macam tu, apatah lagi kanak-kanak yang lain? wallahua'lam.

s0, kepada bloggers-bloggers sekalian, sila lah perhatikan adik-adik anda mahupun anak-anak anda. awasi dorang. masa dorang kicik-kicik ni la kita nak bentuk dorang. ajar dorang benda yang betul. Ada orang pernah nasihatkan Farah;


"lepas adik-adik tengok kartun tu terangkan balik kat dorang apa yang sepatutnya. jangan bagi dorang terbawa-bawa dengan cerita yang dorang tengok. dan yang paling penting, jangan amik remeh perkara ni."


tu je lah yang mapu Farah sampaikan hari ni. Farah ni periksa dah dekat, tapi kerja online je. aduyai..nak baca buku la. wish me luck! daa..~ wassalam.


Farah
(^^,)

3 cot-cet cot-cet mereka...:

Nur Atiqah said...

zaman memude dulu aku minat gell sailormoon !

T.A said...

Tapi tu la..zaman skrg kartun semua violent2..takut..

>Misz Farah..?< said...

atiqah => same la kita.. rsenye x pna miss citer sailorm0on tu. =)

T.A => dunia pn da makin violent. pengaruh katun kot...huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...