Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Thursday, 20 January 2011

.:jam 2 pagi dan saya tak tidur lagi :.

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:

“Tiada seorang Muslim yang menderita kelelahan atau penyakit, atau kesusahan hati, bahkan gangguan yang berupa duri melainkan semua kejadian itu akan berupa penebus dosanya.”

(Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)


salam..

i wonder la kenapa kan time-time kita perlukan someone mesti time tu takde orang ade dengan kita?

ok. maybe bukan selalu la. but still, time-time i really-really need someone, that suppost to be close to me, they kinda dissapeared. hall0o..? WHERE ARE YOU...?




no offense la. if someone-that-i-know tu sedang hadapi problem, i really try hard to help them. eventhough maybe dia nak sembunyikan problem tu dari Farah but still, selagi boleh, i try....VERY HARD untuk korek dalam-dalam rahsia dia tu. bukan nak aibkan dia or whatever-that-he-think-i'm-trying-to-do but i just want to help them. want to share their problem. want to shuuh the problem away eventhough they didn't think that i'm doing it. *i have to use term 'them' coz tamau ade orang lain yang terasa*


w-h-a-t-e-v-e-r!


i'm tired doing things that people don't appreciate. *is it so..?* ok. i lied. Farah takkan penat nak dengar or share problem dengan orang lain. c0z i love all my friend. kalau ada one of my housemate bace entry ni, mianne, sorry, maaf, i can't share it with you guys. u all ade problem sendiri. tak nak la bebankan korang. not that Farah anggap korang macam orang luar. SUMPAH TAK! it juz that, u all terlalu matured. Fera (panggilan mereka pd farah) lak sangat kebudak-budakkan. rasa maluu jeeee.... =((

terlalu banyak problem datang kepada Farah. mungkin sume problem ni datang sebab Farah dah makin jauh daripada Pencipta. ahah! i knew it! that's why! Ya Allah... how can i never thought that from the start..?




Subhanallah.. now i remember. before this whenever i got problem, to Him i shall complain. ask for forgiveness, ask for guidance. but what happen now...?


“Dan apabila hamba-Ku bertanya kepadamu mengenai Aku, maka sesungguhnya Aku dekat. Aku memakbulkan permohonan orang yang berdoa apabila ia memohon kepada-Ku, maka hendaklah mereka memenuhi (segala perintah) Ku dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku, supaya mereka selalu berada dalam kebenaran.”
(Surah al-Baqarah, ayat 186)

Ya Allah...malunya...

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...