.: untuk awak :.

salam.

hey you!

i know that u would read my blog. so, this entry i dedicated just for u. i hope u sedar orang yang i maksudkan ni adalah u. kalau u tak sedar pun takpe la. anggap lah i cakap sorang-sorang. i tak kesah. i tau i siapa.

1st of all, i tau u makin busy, takde masa untuk i. it's ok, i understand. i don't expect nothing much from u. everyone around me memang camtu. bukan u je. even my bff pun dah takde masa untuk i. ye la, siapalah i. tu i sedar.





i tau i ni kuat merajuk. u pun mesti tension kan dengan i? hari-hari nak jealous
. nak buat macam mana, i memang camtu. Tuhan da cipta i dengan sifat kuat cemburu. walau macam mana sekalipun i cuba, mesti gak timbul perasaan tu. even with my friend pun i jealous. i cemburu bila tengok orang yang rapat ngan i start rapat ngan orang lain. teruk kan i..? sometimes i malu nak admit i tengah jealous. sebab rasa macam sangat unreasonable.


"jgnlah merasa cukup dan angkuh dgn ilmu yang kamu ada..berjalanlah mencari ilmu.. ilmu allah itu sangat luas.. semakin berilmu semakin tunduk keangkuhanmu.. buang riak dan besar diri"

i tau i ni tak pandai sangat dalam agama. makin i belajar, makin i rasa i ni tak pandai. kenapa? i pun tak tau. lagipun, mana ada manusia yang perfect kan? sebab tu i need someone to guide me. tolong i mana yang patut. i perlu banyak belajar lagi. i hope u bole jadi orang tu.





mungkin i ni demand tinggi, sedangkan diri tak seberapa. nak guy yang tak hensem la, nak guy yang down to earth la, nak guy yang beriman la..sebenarnya, i tak kesah sesiapa pun diri u. yang penting, u adalah jodoh yangAllah dah ciptakan untuk i. yang penting u lah orangnya, 'dia' dah tertulis di Loh Mahfuz untuk i. i redha.


"...banyak yang bercinta, bertahun-tahun putus jua..."

i takut nak bercinta dulu. takut hilang nikmatnya kalau dah berkahwin. tapi i buat juga. bila i cuba nak buang, hanya Allah tahu betapa peritnya. I sedih, i menangus, semua sebab u. i tau i dah tersilap. i sayangkan u lebih dari Dia. i selalu sedar akan hal ni. tapi i TERbuat juga. teruknya i.

Dari anas bin malik radliyallahu’anhu bahwa Rasulullah shallallahu’alaihiw a sallam bersabda: “Ada tiga hal yang barangsiapa memilikinya niscaya ia akan mendapatkan manisnya iman: (1). Allah ta’ala dan Rasulullah shallallahu’alaihi wa sallam lebih ia cintai daripada yang lainnya, (2). Mencintainya seseorang, tidaklah ia mencintainya melainkan karena Allah ta’ala, (3). Benci untuk kembali kepada kekafiran setelah Allah ta’ala menyelamatkan darinya sebagaimana ia benci dirinya dimasukkan ke dalam api”[1]

u, i nak berubah. i akan cuba kurangkan sikit demi sikit rasa sayang i kat u. i tak sedih i, tangisan ,i semua jadi sia-sia. i sepatutnya sedih bila Allah jauh dari i, bukannya bila u jauh dari i. u bila-bila masa je boleh pergi dari hidup i, bff i pun sekarang ni dah jauh dari i. tapi Allah, Dia sentiasa dengan i. i yang tak sedar. sebab i ingat dah ada u dah cukup. i lupa, u bukan untuk i selama-lamanya.

sampai sini saja coretan i buat u. i akan cuba hilangkan u dari hidup i. andai kata u betul-betul untuk i, alhamdulillah. andai kata u bukan untuk i, alhamdulillah. mungkin ada hikmahnya. i redha. thank for everything. ;)



akhir kata, selamat malam. ;)

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...