.: i'm here..perak! (part 1) :.




salam..

welcome to Perak. h0h0o... untuk cuti kali ni Farah sekeluarga berjalan-jalan-mengelilingi-dunia-ops-Malaysia-je ke perak. oh yeah.. sangat seronok. ayah Farah ni jenis yang suke wat plan mengejut. kejap kata jadi, kejap kata tak. al-maklumlah, kan sejak akhir-akhir ni hujan je, sampai banjir! last-last, tengok semalam cuaca baik je terus cakap;


" ok anak-anak, esok kita pegi Perak. mandi kat Lost World of Tambun." *erk, ayat ayah bukan se-skema gini yee..*


so, jadilah plan kami nak ke Perak arini. pagi-pagi lagi (dalam kol 5) ayah kejut anak-anak ayah sorang-sorang. semangat betul ayahku ni. tambah tolak dalam kol 6 lebih kami bertolak dari rumah. on the way nak ke Perak tu Farah sebagai setiausaha-tak-rasmi terpaksa menge-call satu-satu hotel + homestay yang available untuk harini. perh...sume PENUH! ramainya orang bercuti kat Perak.. =.="

ok. dipendekkan cerita kami TERSESAT. nak menghala ke Butterworth pulak tu! aduyai.. main pusing-pusing kat Highway, memang takde keje. akhirnya, tepat jam 12 kami sampai ke homestay Sha Eja, yang mana PENUH JUGA. tapi, g0od news dorang punya membe ada buat homestay gak. Akhirnya.......sampai la kami disini...


*muka tensen sebab sesat*



*gaduh sebab sapa-nak-belikan-makanan-kat-luar-sebab-dah-sedap-dapat-dok-kat-umah. sesored cikit ye pic ni*


*homestay kami*


****TO BE CONTINUE****


err, nampaknya penulis terlalu penat and i really need an anti-dandruff rite now. arrrghhh! apedie? nak watpe..? hmm...RAHSIA! muahahahaha....

p/s: kan da cakap, penulis terlalu penat. penat tido dalam kete. tu yang jadi sewel seketika tu. ish3...

You Might Also Like

1 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...