.:Matlamat cik Farah yang manis..:.

salam..

ehem2.. harini Cik Farah nak citer sikit pasal matlamat baru yang baru Cik Farah cipta setelah dipujuk oleh my lovely mother coz takut anak dara kesayangan dye yang sorang ni 'comel' sangat, or dengan erti kata lain, g0m0k sangat. but, G0m0k is Sehat rite? so what's the problem..? ayayayai...

my mom once said this to me;

+ "Farah, ayah komplen Farah dah makin gemuk. kena kurus balik ni"

-" alaa..bu ni, biar la. kalau g0m0k la takde orang nak kacau. baru boleh belajar dengan aman. THUS, BOLEH DAPAT ANUGERAH DEKAN SETIAP SEM. ibu tak nak ke..?"

+"sheeh! jangan nak ngade. kalau kurus tu tak boleh berjaya ke? takde2. Farah tak malu ke sekarang nak pakai baju pape pun dah tak muat?"

-"shhh...ibu ni. ade ke cakap camtu. biar la. orang bahagia hidup camni. hee~"

+"ah..takde2. cuba bayangkan kalau dapat hubby kurus tapi Farah..? tak malu..?"

-" eh ibu ni.. tu la lagi bagus. baru rumah tangga seimbang. sorang besar sorang keding. aman. bahagia. senantiasa. bagai pineng dibahagi 2"

+" eh2? mana ada. bagai pinang dibelah kapak ade la."


****oh2, ayat ibu takde la sebrutal cam kat atas. tapi is kandungan dye lebih kurang gini la...btw, pinang dibelah kapak tu memang betul ibu yang cakap. sampai ati... ;(****



kalau nak berjaya dunia akhirat, kita kena lah dengar cakap parent kita okeh? jangan nade-nade nak bantah-bantah. tapi kalau bende tu dah serious sangat sampai babitkan agama, maruah or something teruk yang korang boleh fikir, silalah jangan ikut. okeh2, meh tengok sedikit preview daripada matlamat baru Farah.



*

POINTER à ABOVE 3.5

* *MAKAN à nasi..? AVOID

kurangkan.

* à ayam..? 2x sehari seminggu! (boleh ke?!)

* *AMALAN à RAHSIA! But don’t forget to baca Al-Quran every day. InsyaAllah.

* *BELAJAR à

pagi-pagi mesti belajar. Korean drama..? selalu kuran

gkan!

* *BERANGAN àBefore tidur je boleh. Eh2..?


sengal kan? hurm.. tulisan ni tibe-tibe jadi lain pulak. aduyai.. oh ye. korang pernah dengar tak Detox Foot Patch? ala..benda yang tampal-tamopal kat kaki nak buang toksik dalam badan tuu.. haaa.. penah dengar kan kan kan? bagi yang tak pernah dengar korang boleh la tanya kat umah pak cik g0ogle k? =)






p/s: tibe2 m0od di'spoilt'kan oleh si AJ. GREAT. THANX A LOT. memang suke cari pasal kan? okeh fine. kite masuk UiTM untuk belajar. bukan untuk calling2 and gaduh2. s0, lets us jauhkan diri masing-masing. malas nak gaduh2. BYE!

You Might Also Like

1 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...