.: bila si innocent menangis... :.

Allah berfirman yang bermaksud:

“Dan sesungguhnya Kami akan memberi balasan kepada orang yang sabar dengan pahala yang lebih baik dari apa yang telah mereka kerjakan.” (Surah al-Nahl, ayat 96)



as salam.

baru seketika tadi housemate Farah yang sangat pure and innocent menangis. sebabnya? some stu*id girl marah my girls just because dye jujur dan lurus. apekah?! what's on earth happening in here?




bukan senang nak cari orang yang jujur kat dunia ni. betul ni! boleh dikira la berapa orang je yang sanggup bagitau sejujur-jujurnya kat lecture for example, that lecturer TERbagi soalan presentation yang sama kat dua group. sepatutnya ahli group tu bersyukur coz dorang ada ahli group yang bertanggungjawab, tak nak ahli group dye susah-susah pada masa akan datang. ye lah, takkan nak nasi dah jadi bubur baru nak menyesal;


"kenapalah kita tak bagitau lecturer awal-awal..kan dah kena buat balik.."


ok. consider la sikit kalau si pemarah tu dah buat keje presentation dye. ni, habuk pun takde! dah la tak datang kelas, pastu tak buat kelas. pastu pegi marah my girl sebab lurus-sangat-dengan-lecturer. Astaghfirullah.. hidup lagi manusia macam ni rupanya. dah la sesedap oren tuduh my girl yang macam-macam. hall0o..? awak tu bukan kat sekolah amek STPM lagi okeh? u are a degree student. how come that attitude still ade dalam diri awak?!


p/s: kalau nak ikutkan bukan Farah yang kena. tapi takkan Farah nak berpeluk tubuh je and let my girl kena buli? daa..? i won't let that happen okeh! but somehow, i think my girl seems like much better now. nak tau kenapa?

+ " eee...bengangnye kat witch tu. jom tulis surat-
tak-puas-ati kat witch tu."

dan si ketua rumah lantas berkicau;

-" oit fera, watpe tulis surat? zaman dah maju nak tulis-tulis surat lak."

dan sekiranya anda melihat di wall fesbuk saya, anda akan melihat sesi mari-kita-gelakkan-si-fera-beramai-ramai-coz-still-guna-surat-walaupun-zaman-dah-maju. huhu..demi my girl, saya rela berkorban menjadi bahan buli sang kakak untuk kebahagiaan bersama.



another p/s: lega kerana dapat gembirakan hati seorang r0omate dan legakan hati sendiri. agak-agak, kalau Farah menangis ade tak yang nak pujuk macam tadi? huhu... sekarang Farah nak tekadkan hati. dah tak nak merajuk-rajuk lagi dah. i'm going to be a matured woman. instead of merajuking, Farah akan ignore that person sampai....err...bila? ntoh lee...


“Sesungguhnya hanya orang yang bersabarlah yang disempurnakan pahala mereka tanpa batas.” (Surah al-Zumar, ayat 10)

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...