.: kenapa kena jadi camni? :.

as salam.

alhamdulillah..saya masih diberikan peluang untuk menikmati hidup di dunia. walaupun diuji dengan pelbagai dugaan, insyaAlllah akan saya cuba harunginya dengan penuh keredhaan. saya bersyukur kerana ada juga yang sudi menjengah ke blog saya yang agak serabut, keanak-anakan dan mungkin agak menonjolkan sikap ketidak-matangan saya. kepada yang sudi follow saya, please accept my apologies coz i'm still in the m0od of final exam. dengan keserabutan yang melanda diri dan juga pelbagai penyakit yang melanda lapy kesayangan saya...urgh.. berikan saya waktu untuk stalk blog anda..eh2? errr....


ok. nowadays i keep doing a longer mukadimah instead of straight to the point. poor me. disebabkan keserabutan di segala tempat so system management saya makin senget sedikit. topic for today is..............




yes. have you ever heard of it? a fear of men? kalau dulu saya agak tidak mempercayai akan situasi takut-dengan-lelaki-yang-teramat-sangat-sampai-tak-boleh-tengok-lelaki-pun seriously. pemikiran kolot saya menyebabkan akal saya terbatas untuk mempercayai benda-benda macam ni. tapi...... saya rasa sekarang saya dengan penuh perasaan yakin penyakit ni memang wujud!



disebabkan Ashraf Muslim dah bertunang, gadis diatas terus fobia dengan lelaki. boleh tak gitu..? ;p

mengikut wikipedia,

Androphobia is an abnormal fear of men.[1][2] The word is derived from the Greek άνδρας (andras/man) and φόβος (phobos/fear).[3][4]

Androphobia may be related to traumatic events in the sufferer's past. It may also be due to social phobia or social anxiety disorder.


so, konklusi yang boleh saya dapat dari atas boleh dikatakan androphobia ni datang dari trauma dengan lelaki. pada pendapat saya, orang yang kena androphobia ni mungkin pernah ada 'sejarah hitam' dengan seseorang yang bergelar lelaki. wallahua'alam.

persoalannya: apa kaitan penyakit ni dengan saya?

kisahnya begini.....


saya tengah naik motor. br0oom..br0ooom.... (sejak bila entah saya ada motor). tiba-tiba hati saya tak sedap. dan automatik saya dapat satu visi (sejak bila entah saya ada kuasa camtu). handbag saya bakal di ragut oleh orang yang menaiki motor...ketika saya sedang membawa motor!..? apekah...?


ok. so saya pun terus buat preparation. keluarkan buku, apa yang patut sebagai senjata. tapi...yang saya rasa paling pelik entah kenapa saya keluarkan test pad. test pad zaman sekolah pulak tu. aish.. tak boleh jadi ni.

entah macam mana tiba-tiba dekat selekoh belum sempat pun saya nak belok tiba-tiba motor saya rosak. aig0o... hari dah nak gelap. saya tak tahu apa-apa pun pasal motor ni. ingat saya ni pandai ke nak uruskan segala neka mesin ni? mesin kira-kira saya tau la. huhu..

saya berkira-kira kalau saya godek-godek sikit maybe nanti motor ni boleh start. ok. itu merupakan solution terbaik! hooyeah! tiba-tiba......
saya tak sedap hati. dalam proses godek-godek motor tu saya jeling kiri, jeling kanan. takut vision saya tu menjadi kenyataan. takut ni! sorang-sorang pulak tu. aish....

tetibe, ade satu motor besar ni berhenti belakang motor saya. eh? siapa pulak ni? saya yang sangat cuak mula siapkan diri untuk larikan diri. in case anything happen. yelah, salahkan vision saya tadi. then dua penunggang diatas motor besar tadi pandang saya dengan muka penuh senyuman. mereka turun dari motor tersebut, then jalan perlahan-lahan ke arah saya. damn!


saya mula tolak motor saya...sambil berlari! saya usha belakang. dua lelaki tersebut berlari mengejar saya juga! oh tidak! memandangkan saya memakai baju kurung maka pergerakan saya terbatas! kenapa asyik pakai baju kurung ni? saya nak menangis..tapi airmata tak keluar. jantung saya tak payah lacakap, berdegup macam nak meletup! saya mengucap banyak-banyak! akhirnya........saya berjaya menangis! dan kemudian..

"shu bidoo bidoo raffa...shu bidoo bidoo raffa...lalalalala...~"



hempon saya berbunyi. dan saya berjaya keluar dari mimpi ngeri ni. AGAIN! MIMPI LAGI? aig00ooo.. tapi bukan pada waktu petang. waktu tu pukul 11 malam da. aish.. sengal! sejak akhir-akhir ni saya asyik mimpi yang bukan-bukan je. kenapa?!

ok. mungkin salah saya sebab tidur tak ambil wudhu'. tapi, saya rasa saya takut sangat. saya menangis. pedulikan kalau orang kata saya cengeng. but try put yourself in my shoes. what will you do?

ok. kesimpulannya, saya rasa...saya akan takut dengan kaum adam ni. kalau tengok dari jauh ( macam dalam tv ke, lapy ke..) takde la saya takut. tapi.. kalau ada lelaki depan mata saya, cuba approach saya mungkin saya akan takut. serius! tak kira la approach dengan cara baik atau sebaliknya.


mungkin sebab tu kot saya agak dingin dengan kaum lelaki dalam kelas saya. huhu.. walaupun ada 3 orang je, but i can't afford to approach them. giler. saya rasa saya sorang je yang tak de perasaan nak bergaul dengan budak lelaki dalam kelas. sorry guys. but i don't think i can handle it. saya tak mampu..


sorry..again saya mumbling about my stupid dream. but seriously benda ni ada effect dengan hidup saya. kalau dekat blog mungkin saya mampu komen-komen blog orang lain. i mean approach dorang, coz saya tak jumpa dorang. tapi kalau realiti... errr...sorry ek. saya dah tak boleh. tak nak jadi....macam dulu.. ='(


p/s: keserabutan. kekusutan. adakah disebabkan anda final exam? or disebabkan anda carry mark? or maybe sebab awak my stupid dream..? wallahua'lam.

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...