.: mati sudah angan-anganku untuk ke PARIS :.

as salam.


i have a dream.. to have a romantic honeymoon with my future hubby (which, until now still in searching) to PARIS. why? maybe because people always talk about romantic=PARIS or ROME. sort of. maybe. whateva.

maka, si gades naif ini pun banyak la menonton movie-movie yang bertemakan Rome mahupun Paris untuk melengkapkan sesi imaginasi yang ntahpape je. ok, itu zaman-zaman ketidaktahuan tentang fakta okeh?


sekarang, bila dapat tahu je Rom pengasas kepada kisah Valentine, *zaap!* terus blacklist tempat tu. shesh..bawak pengaruh buruk je kejenye, watpe farah nak pegi sana. unless tiba-tiba ibu ayah ajak pegi sana which is only in my dream then maybe i can consider back. err..??

and then, baru-baru ni terbaca something about France...


what?? 1st country ever yang menguat kuasakan undang-undang pengharaman purdah..kot? sheesh! blacklist lagi. even though Farah ni bukannya pakai purdah pun, tapi kalau dah sampai haramkan orang lain pakai purdah ni dah lebih la.

and then bila farah baca lagi...



Seorang jutawan muslim di Perancis yang bernama Rachid Nekkaz telah memperuntukan wang sebanyak 1 juta Euro untuk membayarkan saman kepada sesiapa wanita Islam di Perancis yang memilih untuk terus memakai purdah atau niqob.



whoaaa... bagusnya! untuk tahu lebih lanjut boleh klik tajuk besar kat atas tadi. untung siapa yang dapat inchek hubby macam ni. pemurah. ;p



p/s : watpe nak homeymoon jauh-jauh. kat Malaysia ni pun dah cukup. =)

You Might Also Like

2 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...