Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Thursday, 14 April 2011

.: runtuhnya impian seorang gades..:.

one of watak utama dalam novel VERSUS karya HLOVATE.


as salam.

sekarang sudah masuk waktu azan bagi negeri-negeri yang sewaktu dengannya. sheesh! ape yang aku merepek ni? ok. dah tak mamai. bagi penuntut-penuntut UiTM di se
luruh Malaysia, tak kiralah diploma mahupun degree, sekarang merupakan waktu-waktu untuk kami menelaah dan pulun sehabis mungkin kerana final exam just around the corner. yup, deman 'final exam' dah datang. tak tahu la uni lain sama ke tak waktu final exam ni. huhu..

sebelum ni Farah dah paparkan jadual exam Faraah kat entry ini. dan untuk pengetahuan semua, Farah sendiri terkejut sebab baru sedar yang exam Farah start 21 hb, bukan 23 seperti yang Farah angan-angankan. aduyai.. macam mana boleh salah tarikh ni..?

kesilapan salah tarikh ni memberi effect yang sangat besar kepada Farah. nak tahu kenapa? TAK DAPAT BALIK RUMAH PLUS PEGI PESTA BUKU ANTARABANGSA PWTC 2011! uwaaaa..... ingatkan dapat la balik kejap, shopping buku-buku
untuk dibaca cuti 4 bulan nanti. sekali....hurm.. ;(


Farah ni..memang suuuuuka sangat membaca. bagi la apa-apa, flyers, risalah, novel, jurnal (i'm not sure whether i'm have ever read a journal before) sume Farah hentam je baca. last year Farah miss pegi pesta buku sebab ade final exam jugak. this year pun same! aaaaaa....sangat mengecewakan!

dengar dengar cerita my Favorited writer, HLOVATE ade buku baru nak publish sempena KLIBF 2011 ni. aaaaa... kalau beli dekat KLIBF dapat discount sampai 40% untuk buku terbitan Jemari Seni. Syud, HLOVATE, sume nak keluar buku baru time-time ni. kalau nak beli sekali kat mph tu abes la duit, nak kikis mana lagi kalau nak shopping. tapi kalau beli kat pesta buku at least dapat saving sikit. pengankutan sure-sure parent yang anta
, sure-sure ayah ade provide some money sikit untuk bagi anak kesayangan dia yang sorang ni berbahagia di rumah selama 4 bulan. hurm... ruginyaaa...




by now, Farah baru tahu yang si penulis blog, THE SHARKOX pun layan novel HLOVATE. cool! tak percaya? rujuk enti ni;



and yes, he love every single things that i love in the book too. da jumpe gang weh!


anyways, for me semua karya HLOVATE menyedarkan Farah akan sesuatu. semua hero-heroin dia mesti at last kembali ke jalan yang benar. sangat bagus isi cerita dia. sometimes i even wonder, 'boleh ke aku jadi macam heroin dalam novel ni?' banyak pengajaran yang Farah boleh dapat dari novel karya HLOVATE ni. but, setiap orang ada pendapat masing-masing kan? huhu..

ok, back to the title. Farah memang lah sangat kachiwa coz tak dapat pegi KLIBF 2011 ni. tapi, apakan daya, takkan tak nak pegi amek exam kot kan? maunya kena hentam ngan ibu. ouch! takmo la gitu..... ='(

1 cot-cet cot-cet mereka...:

The Sharkox said...

hehe..ye, memang baru nak kenal dengan hlovate. dok mencari novel2 dia yang lain tapi macam susah nak jumpa la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...