.: panas membara! arrr..! :.


as salam.

sejak cuti bermula, jarang-jarang dapat saya meng'update' Teratak Farah ni. aish.. busy mengalahkan ibu! tak menang tangan kemas rumah disamping kemas bilik yang sedang d'irenovate'. sampai badan gatai-gatai sensetif ngan tahap 'kebersihan' bilik sekarang. aish.. tak boleh berpisah ngan bilik. susah betol!

ok. tutup mukadimah. sesi menyalahkan rumah. sejak dok rumah dah lama tak tengok apa jadi kat alam maya sekarang. tau-tau je benda da jadi. aish..

---> kes 1.

rasanya semua dah tau pasal blogger yang menghina Allah s.w.t dan Nabi Muhammad s.a.w. dulu kecoh di fesbuk sebab dye letak gambar-gambar yang menghina Nabi dan yang bukan-bukan. sibuk la semua orang report fesbuk makcik ni. Alhamdulillah. ingatkan dah tutup kes. rupanya makcik ni buat blog pulaaak. aish.. nak kena dia ni.

klik pada gambar kalau nak tahu lebih lanjut. kredit to:

geram! rasa nak bidas-bidas je ngan makcik ni. tapi..tersentap seketika tatkala tengok komen-komen orang lain.

ye, mereka marah. saya juga begitu. but, instead of menggunakan bahasa yang baik dan cuba berbincang cari masalah mak cik sorang ni dorang terus hentam dengan kata-kata kesat. makin dilayan makin menjadi-jadi. makcik ni mesti la lagi suke orang hentam-hentam dia, pastu dye hentam orang tu balik. aish... susah betol.

one of my friend, inchek aj ade ckp kalau nak lawan orang-orang cmni kena banyak bersabar. kena pandai tarik perhatian dye. kne pandai lawan dye tapi secara berhemah. jangan curahkan minyak kedalam api, bak kata dia lah. huhu... bila fikir-fikir, betul gak....


-----> kes 2

pasal gereja yang sedang dibina kat bukit jalil. GEREJA YANG TERBESAR di dunia. aish.. asal tak tahu menahu pasal ni? geramnye! nape ade masjid yang diruntuhkan tapi boleh pulak gereja TERBESAR dibina? kat negara yang katenye 'Islam sebagai agama rasmi' pulak tu. aish... geram...geram...!


sumber:


nah, nak-nbak pulak gereja ni ade ciri-ciri freemason. aish... takbole jadi ni!


ape nak jadi ni? *pusing kepala kiri kanan berulang-ulang kali* aish....;(

You Might Also Like

1 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...