Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Tuesday, 3 May 2011

.: pembalasan di dunia :.

as salam..

semalam again, saya terbaca kisah ni di Faceb0ok. tapi disebabkan ada exam hari ini so saya tangguh dulu nak letak kat blog. ok. kenalkah anda dengan Ariel Sharon? siapa dia? haaa.. tengok pic dia ni baik-baik.


beliau merupakan mantan Perdana Menteri Israel Laknatullah. sehingga kini, dikatakan beliau sedang koma. kalau nak diikutkan apa yang ditulis di blog-blog lain, dah 5 tahun Ariel Sharon ni koma. sebelum beliau koma, dikatakan beliau sering bermimpi ngeri, for example kena campak dalam perigi la, kena heret dengan kereta la. wallahua'lam.


dibawah merupakan wajah insan yang begitu puas menganiaya umat Islam semasa hayatnya, i mean semasa dia masih berupaya.


artikel dibawah farah copy paste je. tak mampu nak summarize. takut salam bagi info. wallahua'lam.

Tubuh Sharon Membusuk Sedangkan Ia Masih Hidup
Written by Ummu Raihanah

Diberitakan bahawa para doktor di Hospital Hadasa telah memasukkan Ariel Sharon (Bekas PM Israel yang Yahudi)ke ruang operasi untuk dilakukan pembedahan. Ia memiliki luka membusuk dan tidak sedarkan diri selama beberapa minggu. Operasi tersebut dilakukan untuk menyambung bahagian-bahagian ususnya yang telah membusuk dan telah menyebar ke bahagian tubuh lain.

Demikianlah kita saksikan keadaan musuh Allah Subhanahu Wata’ala dan musuh islam yang gemar menumpahkan darah.
Penyumbatan yang terjadi di otaknya menyebabkan kerosakan seluruh tubuh.

Ini sebagai akibat penindasannya terhadap umat Muhammad Shalallahu alaihi wassalam yang berlangsung terus menerus siang dan malam. Akhirnya ia menderita kelumpuhan di seluruh tubuhnya dan tidak mampu menggerakkannya walaupun hanya menggerakkan mata. Dialah yang memimpin para tentara untuk menyerang Sinai dan Lebanon . ia juga yang menyembelih para tawanan Mesir. Saat ini ia tidak sedar sama sekali dan tidak mengetahui sekelilingnya.

Akhirnya Allah Subhanahu Wata’ala memperlihatkan kepada kita keadaan thaghut yang suka menumpahkan darah ini dengan ayat-ayat Allah Subhanahu Wata’ala yang agung, iaitu membusuknya jasad sedangkan ia masih hidup.

Demikianlah, mereka (para doktor) akan mengamputasi anggota tubuhnya satu demi satu hingga terakhir sedangkan ia masih hidup.

Benarlah firman Allah SubhanahuWata’ala :”Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahwa al-Qur’an itu benar “(Fushilat:53)


sumber:



p/s: ni baru balasan dunia. akhirat? wallahualam. jom kita bertaubat before tak sempat.

1 cot-cet cot-cet mereka...:

Ibnushukran said...

masyaAllah.. balasan yang ditunjukkan Allah swt kpd manusia y angkuh dimuka bumi.. ni baru balsan di dunia.. di akhirat.. wallahua'lam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...