Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Friday, 3 June 2011

.: kisah si 'DARA' :.


"ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak
mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita adeMARUAH DIRI ! thankyou :)"
~ ADINDA EVANS~
sumber:


as salam.

it's happen that world has been shocked by pengakuan-berani-mati-si-gades yang fofular dikenali dengan ADINDA EVANS atau juga dikenali Datin Milano. who ever she is, si gades ni fofular dek kerana entry berani mati di blognya.


KESAH APE AKU BUKAN VIRGIN

astagfirullah.. terpejam mata seketika. mungkin saya terlambat kerana entry tersebut sudah di delete dari blog tersebut namun kenyataan beliau sempat di copy-paste oleh segelintir blogger yang mungkin mahu terus-terusan mengutuk ataupun menasihati. wallahua'lam.

buat pengetahuan umun, gades tersebut merupakan SEORANG MUSLIM, baru mencecah umur 14 tahun pada hari ini. hari ini merupakan birthday gades tersebut dan hadiah yang diterima gades tersebut merupakan 'kefofularan-saya-sebagai-gades-yang-sudah-hilang-dara'. di fesbuk wujudnya beberapa page yang anti dan tak kurang juga yang meng'up' kan lagi si gades ini.

dan kemudian saya terjumpa sesuatu di other blog yang cukup mampu membuatkan saya geleng-kepala-tak-habes-habes;

" To Adinda Evans - suka diingatkan kepada kamu,pada djaman pasca moden ini,"kejujuran itu satu dosa".Lebih baik kau berpura-pura alim dalam agama menjadi hipokrit daripada kau jujur untuk menjadi diri sendiri.
At least dia honest. Korang amacam?"

oookeeeey... 3 perkataan yang perlu di highlightkan untuk entry kali ini; yaitu MAEN, MARUAH dan HONEST.

1. MAEN

maen? apa maen tu? maen kejar-kejar? maen jongkang-jongkit? maen tembak-tembak? aish... adek, awak baru umor 14 tahun dan awak dengan tanpa segan silu mengeluarkan ayat begitu. akak malu dik oii...!

"kenapa farah perlu malu pulak? apa kaitan farah dengan dia?"

kita saudara sesama Islam. kita kaum wanita. akak malu sebagai seorang wanita, malu sebagai seorang muslimah, malu sebagai seorang Islam. di mana letaknya malu adek sebagai seorang manusia yang telah melakukan kesalahan? di mana letaknya malu adek sebagai hamba Allah?

adek, 'maen' adek tu as in sexual activities yang mana berlaku before marriage dan itu merupakan satu zina! aib dik. kenapa perlu di jaja di internet? mungkin akak tak tahu kedudukan adek sama ada dirogol atau sebaliknya tapi adek sayang, tak perlu lah sampai adek perlu bagitau satu dunia. mungkin adek dirogol tapi bila cerita dibawa dari satu blog ke satu blog yang lain tanpa bukti kukuh last-last lain berita yang dorang dapat dek. nanti adek juga yang difitnah. aish.... =_="



akak tegur kerana akak sayangkan adek......


2. MARUAH


mana maruah diri yang adek kata-katakan tu? apakah adek still ada maruah setelah adek menjaja kisah adek tu? maruah adek sedang dipijak-pijak sekarang adek sedar tak? bukan bererti adek perlu diamkan diri dan berpura-pura alim. no! adek perlu meluahkan, tapi hanya PADA ALLAH, bertujuan untuk TAUBAT NASUHA. Let Allah be by ur side and give u strength to continue ur life. adek perlukan Allah, bukan boyfriend adek, bukan peminat-peminat mahupun hater's adek.

akak bagitau ni sebab akak sayangkan adek....

3. HONEST

salah ke berterus terang? nope. tak salah. tapi perlu tengok juga berterus-terang dalam konteks apa. jujur dalam berniaga, jujur dalam berbicara, jujur dalam menjaga amanah merupakan sesuatu yang wajib. but jujur dalam 'aib' diri sendiri untuk diberitahu kepada orang ramai bukan sesuatu perkara yang betul dik.

adek tak nak jadi hipokrit. ok, akak faham. tapi bukankah itu hipokrit apabila adek mengatakan adek beragama Islam tetapi tidak menutup aurat, malah mengishtiharkan adek telah melakukan perbuatan zina. tidakkah adek hipokrit kepada Allah?

ya, manusia memang sering melakukan kesalahan. namun Allah itu maha Pengasih lagi Penyayang. bertaubatlah. Allah sentiasa menerima hambanya yang bertaubat.

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Setiap anak Adam melakukan kesilapan, sebaik-baik orang yang melakukan kesilapan itu ialah orang yang sentiasa bertaubat kepada Allah.” (Hadis riwayat Darimi)

dan sebaiknya melakukan taubat Nasuha.

Firman Allah swt : “Wahai Orang-orang yang beriman, bertaubatlah kamu kepada Allah dengan taubat nasuha” (At-Tahrim: 8)

adek masih punya masa. akak nak ingatkan adek sebab akak sayang adek.....

kita kan saudara sesama Islam. boleh jadi orang yang dikutuk dan dihina kini namun in the future bakal jadi seorang istazah or somebody..entahlah. wallahua'lam. perancangan Allah hanya Dia yang tahu.


sumber:


p/s: it's her b'day. quite pity of her but it's her fault. kalau dia tak jaja kisah 'dara' ni InsyaAllah hiduo dye takkan jadi se-chaos begini. apa nak jadi dengan umat akhir zaman.. hmm...

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...