Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Monday, 25 July 2011

.: pra-puasa :.

as salam.

well hello there! long time no see. =) I've been very lazy these days. malas nak tulis post. keje nak baca entry orang lain je. haishhh... =.='

next week insyaAllah, kita dah nak start berpuasa. hooyeah! cabaran akan bermula. miss my old time, puasa dan berbuka bersama kakak-kakak kesayanganku di Jengka. miss those old time, berbuka ramai-ramai di surau. miss those old time, bila kita tak cukup duit nak beli makanan then somebody datang ajak kongsi makanan sama-sama. miss those old time, bertarawih ramai-ramai di Uwais. seriously, i miss those old time. mana nak rasa lagi dah benda ni. dengan sahabat, membe, kawan. hmm...


PENGAJARAN: NIKMATI KEHIDUPAN BERADA DI DIPLOMA SELAGI BOLEH (sebab budak diploma je rasa puasa kat uni masing-masing. budak degree mana rasa untuk tahun ni. kinda sad.)


ok. disebabkan next week puasaa, dengan alasan ni lah ibu dengan rajinnya buat "festival makan sehabis boleh" semalam. ade ke patut;

SARAPAN: rojak pudu + cendol.

TENGAHARI: spagetti.

PETANG: mee bandung muar!

MALAM: nasi goreng ayam.

boleh ke camtu..?

ok. tak payah cakap. that's why lah kalau anak-anak ibu 'membesar' dengan 'sihat' orang lain tak cakap apa. ibu suka masak (sebab ayah suka suruh ibu masak) tapi yang bagusnya ibu still boleh jaga badan. dan yang paling TAK bagusnya, berat ibu almost same with her daughter! hailaaa... competitive betol!

sendiri yang nak makan then salahkan orang lain. memang sikap yang 'bagus'. err... huhuu..

teacher kat kinder kids semua start tanya;

"bila u mau puasa?"

haha..dorang ingat dah start puasa kot. punyalah berhati-hati tak bagi saya in-charge bahagian makanan. it's okey la. i'm fine. i can handle it. dugaan makan-makan ni insyaAllah saya boleh. =)

pity my sister and lil brother..and my parent. senang cerita, kesian my family. kepingin sangat nak makan lulian tapi disebabkan saya tak boleh even terhidu pun bau dye, so dorang tak makan. but today, tahap keinginan membara-bara dihati mereka menyebabkan mereka beli jugak benda alah tu dan saya? tutup pintu bilik dan kunci. perintah berkurung. darurat! huhuhu...

p/s: malam-malam sakit hati. so just mumbling bubbling about anything. releasing my own stress. =.="

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...