.: Beginikah alam perkahwinan? :.

as salam.


just now bila saya buka fb ada dua berita yang buat saya terus klik nak baca. (sorry ayat agak tunggang langgang). dua-dua kisah mengenai isteri yang hmm...should o call it, dera?





ibu selalu cakap, guys, lain sangat masa berchenta dan lepas kahwin. masa berchenta, amb0i..pijak semut pun tak mati. lepas kahwin...wallahua'lam. tapi tak semua la.certain guy only. sebab ada je yang kekal sama before dan after marriage. malah, ada juga yang bertambah baik after marriage. perkara ni subjektif la. sebab setiap orang lain-lain perangai kan?

"kau nak suami yang tak hensem, tapi mampu bimbing kau ke arah yang benar. kau nak guys yang bijak, mampu bersabar dengan kerenah kau. sedangkan kau sendiri..?"

hmm..demand tinggi betul nak lelaki itu lah ini lah, dah tu diri sendiri tak cermin dulu ke? urgh.. harsh giler ayat ni. tapi betul la. ubah diri sendiri dulu. takkan nak harapkan orang lain je yang berubah. takkan nak future hubby je penyabar but diri sendiri panas baran gegiler? tengok berita tadi. satu kes cemburu, satu lagi kes tak dengar cakap suami. kalau pun si wanita yang salah perlu ke diperlakukan begitu? ish.. teruk! ;(

REALLY2 HOPE THIS DOESN'T HAPPEN TO MY LIFE, MY FRIEND OR MY FAMILY LIFE. amiin!

p/s: hari yang men-tensen-kan, di-tensen-kan dan di-tekan-tekan untuk tertekan. ya Allah, berilah hambaMu ini tahap kesabaran yang tinggi. amiin.. =I

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...