.: puasa #5: obsesi :.







as salam.

satu demi satu ujian datang melanda time puasa ni. but that's not gonna make me feel down (insyaAllah) dan saya takkan melemahkan diri sendiri. kenalah belajar jadi kuat. memang bulan Ramadhan ni banyak mengajar saya bersabar...walaupun ada kalanya kesabaran tu hilang entah ke mana. haissh.. =.='

ok. hari ke-5 berpuasa. not bad la. ramadhan kali ni memang sangat berbeza dengan yang sebelum-sebelumnya. alhamdulillah, ni lah yang saya impi-impikan. =) hope all my readers pun berasa benda yang sama.

tajuk entry; obsesi. apa yang saya obses sangat tu? BISKUT? naaah.. tu kisah lama. dah delete dari hard disk dah, insyaAllah. biskut kalau lama-lama pun lemao jugak kan? heee~.. ok, saya memang suka berdolak dalih. hadoooi. kalau yang tak tau apekebende biskut ni boleh la ignore je. nothing special. just one of my memories.

my new obsession

---> doodles!

ok, kalau ada juga readers yang tak tahu apekebendenye binatang doodle ni, meh sini tengok apa kamus indon-b.i dalam lapy saya ni cakap;

doodle kb. gambar yang tak berarti. -kki. menggambar dengan melamun atau sambil bercakap-cakap atau sambil memikirkan sesuatu.

haa...ada paham? hee~..

kalau ade readers yang still tak faham sangat d0odles tu ape, last choice, pegi lah tanya pok cik g0ogle. =)

ok. i know. it's kinda late bila orang lain sume dah hasilkan d0odle yang sangat daebak! kite baru terhegeh-hengeh nak belajar buat. haisssh..



d0odle saya sume dihasilkan melalui MICROSOFT POWERPOINT okeh? saya dah lemao nak guna ADOBE PHOTOSHOP mahupun PAINT. dah lama tak main conteng-conteng ni. selalunya saya menconteng kat test pad, buku teks (err..), or mana-mana kertas yang dapat saya capai time tu. fuhh.. melampau betul.



saya lagi mesra alam dengan powerpoint dari segala neka software yang ade. huhuhu..


to be honest, masa saya form 3 saya pernah conteng belakang kertas jawapan yang nak dihantar ke cikgu, dan resultnye, padan muke! kena marah ngan cikgu sebab centeng ntanpape. haisssh..

dan saya juga selalu menconteng papan hitam kelas orang lain lepas prep malam (time ni form 4, teknik kl). seyes takde keje. hobi pelik2 ni sampai sekarang still lekat. haila...=.=''

asal ade kertas, habis la kena conteng. *blush*


cakap banyak2 pun takde guna. buat orang yang baca boring. orang yang taip ni pun boring. huhu.. sebelum saya mengundur diri, i've got something for my readers. yang kat bawah ni saya buat khas untuk my readers yang rasa nak ambil. kalau la. kalau ade. kalau tak
nak takpe. =) sorry tak selawa doodles belog cap ayam or milimilo. this time, it's for ladies. next time saya buat for guys pulak ok?

1st freebies:



2nd freebies:


3rd freebies:


p/s: duuh..? outdated giler kau farah. orang lain dah ke bulan kau baru sampai bumi. orang lain dah lama buat bende alah ni kau baru nak belajar. hailaaa....

You Might Also Like

2 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...