Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Sunday, 7 August 2011

.: saya nak add awak sebab...:.

as salam..

ada kalanya bila nampak note-note menarik di faceb0ok, saya mesti usha tuan punya note punye profile. kalau agak-agak menarik, saya add as kawan. bukan satu dua je, tapi banyak jugak la. saya tak suka add orang yang saya tak kenal untuk saje-saje je. sebab naanti jadi yang bukan-bukan. learn from mistake. =.='

ada sebab kenapa saya add mereka. 1st, once dorang post note-note yang menarik dan kena dengan jiwa saya, means dorang mesti letak lagi kan? kira macam nak subscribe la note-note tu. huhuhu..

ada je orang yang saya add tak di approve. hey, like i say, i don't mind. walaupun nampak macam stalker terdasat, or pompuan-gedik-yg-add-org-yg-dye-tak-kenal, i don't care. coz i have my own reasons, rite? =)

for example, i'll take this one. his name ustaz penang. tak kenal pun, tapi add jugak. thing's that i like bout him that dye selalu post something yang bermakna. again, BERMAKNA. not just rubbish thing (like me) yang selalu post pasal kehidupan harian. huhuhu.. sarcasm giler.

setiap hari ada je kata-kata semangat yang mana kadang-kadang sentaaap mak nak. huhu.. manusia, mana lari dari kesilapan. nak tak nak setiap hari, setiap detik, mesti kena ada slot muhasabah diri. kalau sendiri tak usaha takkan nak harapkan orang lain bagi ceramah free kat kita kot. ade ke yang nak buat camtu? =.=?

renung-renungkan, dan selamat beramal.

*pesanan ini dibawa khas oleh prof not s0o easy. hahaha... suka giler ayat ni. ;p*


" Jgn hanya sujud ke "sejadah" saat susah.....
Jgn hanya mengenal "telekung" saat sesak......
Jgn hanya memandang "qiblat" saat payah.......
Jgn hanya teringat "wudhu’" saat lemas..........
Jgn hanya mengenal "tasbih" saat hanyut.....
Jgn hanya memandang "alam" saat alpa.......
Syg yg x kelihatan ada pada hati, letaknya iman........
Carilah syg Agung itu...... Agar syg x lagi palsu.........
"



" Jika SENDIRI jgn merasa sepi........ Ada Allah yg MENGAWASI.........
Jika SEDIH jgn pendam dlm hati.............. Ada Allah tempat BERBAGI..........
Jika MARAH, jaga fikiran n hati....... Ada Allah tempat MENENANGKAN DIRI.......
Jika SUSAH jgn merasa pilu....... Ada Allah tempat MENGADU...........
Jika GAGAL jgn berputus asa.......... Ada Allah tempat MEMINTA..............
Jika BAHAGIA jgn menjadi lupa......... Ada Allah tempat MEMUJA..........

INGAT ADA ALLAH D SETIAP WAKTU KITA...............
"



p/s: padahnya bila berbuka beramai-ramai, makanan banyak. banyak as in BANYAK GILER MEMBAZIR. ad0oi... hilang nikmat berpuasa. yang dapat nikmat makan je. huhuhu...

2 cot-cet cot-cet mereka...:

Ibnushukran said...

suka gak baca Khazinatul Asrar pnye page, dia pun post yang best2, suka baca, kdng2 copy pastu paste ke wall sendiri.. haha..

>Misz Farah..?< said...

haaa..page khazinatul asrar. ok2.. thanx 4 the info. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...