Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Sunday, 11 September 2011

.: selamat kembali & tips baca buku tebal! :.

as salam..

cuti 4 bulan lebih sudah pun tamat. say bye-bye to h0olidays dan hai-hai to KBM! uwaaa... ='(

ok. stop emo. eventhough baru tadi akim yang selalu cakap nak halau kakak dye ni balik asrama cakap rindu kakak. stop emo eventhough semua orang keluar pegi shopping barang kejap but si Farah ni stay sorang-sorang dalam bilik coz mengemas barang. stop jugak emo eventhough si aj sekarang dok cakap dengan gaya yang menakutkan. STOP EMO OKEH? smileeee~..

dalam dok mengemas barang-barang tadi saya tengok banyaaaaaknye lah buku tebal. antaranya buku tax. owh..don't say a word. m0od study belum muncul lagi okeh? huhu..

tapi haritu dok usha-usha blog rynaowhryna.blogspot.com terjumpa something yang best. nak tau tak tips baca buku tebal-tebal ni? haaaa... let's check this out.



TIPS MENGARUT #1

1. buka buku tersebut. start with whatever chapter that you want.

2. ambil sedikit gula-gula, jelly beans, or anything (makanan yang tak melekat kat buku).

3. letakkan gula-gula, jelly beans, or anything (makanan yang tak melekat kat buku) tadi di atas muka surat yang ingin dibaca. pastikan MAKANAN TERSEBUT DILETAKKAN BERJARAK-JARAK, DONT CHEAT! macam kat bawah ni.

4. mulakan pembacaan anda. sampai di checkpoint yang ada gula-gula/ makanan tadi, anda boleh ambil dan makan! kemudian teruskan pembacaan anda semula sehingga sampai ke checkpoint gula-gula tadi. DON'T CHEAT!

PERINGATAN ;

--> tips ini boleh menambahkan jumlah lelemak's yang berada dalam tubuh badan anda.

-----> pastikan anda BETUL-BETUL FAHAM APA YANG ANDA BACA, bukan sekadar nak KEJAR GULA-GULA. ok?

----> pihak saya (cheewaah!) tak bertanggungjawab diatas segala masalah yang mungkin berlaku jika anda menggunakan tips mengarut ini. ;)

so, selamat mencuba! hehe.. dan selamat kembali ke alam BELAJAR okeh? daaa~..


p/s: lapaaaar niii.. nak makaaaaaaaan... ='(

2 cot-cet cot-cet mereka...:

Azrin said...

idea yang bernas untuk baca buku tebal..

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...