.: tips nak matikan phone ketika solat! :.

as salam...

last time saya ada terbaca status Imam Muda Asyraf di facebook, berkaitan dengan sebab dan pentingnya kita menutup atau men'silent'kan handphone ketika solat, terutama ketika di masjid mahupun surau. of course, bila masuk je masjid or surau kita aware akan iklan 'sila matikan telephone bimbit anda' namun ada ketikanya kita terlupa..kan? boleh jadi juga.

so, saya terfikir juga.. bagaimana caranya nak matikan handphone kalau terlupa, lagi-lagi time tengah solat? dah la diri sendiri jadi tak khusyuk, then turut sama dragged jemaah lain jadi tak khusyuk. dan alhamdulillah, saya dah jumpa solutionnya! hehe..

thanx to ustaz penang ( rakan fb) entry di blognya;

you can refer to this picture. taken from his blog ;)


ilmu baru, sebarkan. =)

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...