Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Thursday, 5 January 2012

.: kelas memasak! :.

as salam.

thanx to my housemate, sekarang saya berazam untuk belajar masak makanan-makanan ni time cuti sem ni. insyaAllah!

last time masak nasi ayam without even ask my mom to teach, alhamdulillah jadi..walaupun nasi tawar..erk? but somehow dah dapat kekuatan untuk belajar masak lagi. hooyeah! so, ni listnya before i forgot;

1. nasi kerabu



err...disebabkan saya suka makan ayam, so maybe lauk ikan tu tuka jadi ayam masak merah je kot.. hehe..

2. nasi dagang



ngaaaa....sedap! taaapi...tengok kat blog lain macam susah je nak buat.. maybe ni kena suruh ibu buat dulu baru belajar kot...?

3. nasi lemak



aigoo..ni paaaling senang nak masak (bak kata ibu) but smpai sekarang belum punya kekuatan. huhu.. takpe2, balik nanti boleh try. ;)

4. soto..kot?



err...this one atas permintaan. huhu.. takmo belajar tapi...kena jugak! huhuhu.. takpe2..pelan2..

5. bergediks ops! begedil.



mak cik kat bangunan mara ni pandai giler buat begedil. sangat sedap..tapi saya rasa saya tau apa dye letak.. dye tambah blackpaper and isi ayam. of course la lagi sedap dari ibu buat. erk..? hehe.. sorry ea ibu..

6. puding roti kastard!



tak payah cerita la.. drool... ;p sedap la.. nak sekaraaaaang...

7. kek coklat moist



ni edisi balas dendam. ade ke patut ibu try buat time saya takde kat rumah? huk3... sedey la.. takpe, pasni akak buat biar ibu jeles pulak. kekeke...

8. nasi tomato



alamak...lupa lak nak masukkan awal-awal. huhu.. ni antara yang senang nak buat jugak.. =)


ok. nampaknya saya memang dah tak sabar nak habiskan final exam ni cepat-cepat! uwaaa.. makin domoklah balik nanti... ='(

1 cot-cet cot-cet mereka...:

Ali Power said...

sedapnye!!!!!!!!! terliur da ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...