.: kenapa terciptanya CERMIN? :.



as salam.

saja je buat tajuk pelik-pelik. padahal nak kaitkan dengan gambar kat bawah ni. hehe..


this is something that i get from faceb0ok. Alhamdulillah, ramai rakan-rakan saya kini lebih mengutamakan bahan-bahan yang berunsur dakwah instead of others. huhu..*muhasabah diri sendiri balik! malu..*

ok, kali ni entry just nak sentuh pasal gambar diatas. sebab lepas je tengok gambar diatas saya teringat pulak maksud surah as-saff ayat 2 dan 3;

" wahai orang-orang yang beriman! mengapa kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan. (Itu) sangatlah dibenci di sisi Allah jika kamu mengatakan apa yang kamu tidak kerjakan."
Surah As-Saff, Ayat 2 & 3

faham tak? huhu.. kadang-kadang saya sendiri pun takut nak tegur orang lain sebab saya rasa saya tak layak. then bila difikir-fikirkan balik, sampai bila saya nak dapat tahap 'layak' tu kalau diri sendiri tak nak berubah kan? aish...

selain dari gambar yang kat atas ni, ade jugak gambar lain yang memerlukan kita 'melihat' cermin sekali lagi. huhu..



p/s: cermin tu..metafora je. point dye, tengok diri sendiri dan marilah muhasabah diri sendriri..wallahua'lam..

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...