.: pernah jumpa lelaki hensem? :.

as salam.

ehem..ni bukan tajuk kontroversi je kawan-kawan. ye..saya tau suuuume lelaki hensem. =) just that saya nak recite balik apa yang one of my housemate cerita tadi. ;)

p/s: susun atur kata mungkin tak sama 100%, but isinya sama. yg penting point yang nak disampaikan tu. =)

***

"ana dari mana ni?"

"study dengan Farah (my rakan sebilik) and ain kat foodcourt. ana kejap je ni, nak solat jap then sambung study balik"

dalam hati, saya terfikir juga nak ikut study kat food court tapi rasanyaaaa...tak payah lagi bagus kot. nanti mata tak boleh duduk diam! hehe.. dengan dugaan bau makanan lagi...aish..tak boleh jadi.

"best study kat bawah (refer to foodcourt)?"

"best la jugak. at least takde la bosan tengok muka yang sama je. kekeke.."

"haha.. ni mesti ana ade usha-usha time belajar tadi khaaaan...?"

"takdelah.. tapi kalau dah bosan tu...hehehe... haa! fera tau tak tadi kan ana jumpa lelaki hensem."

"haaaa..kan da cakap. ala, lelaki hensem banyak la ana. da tak heran da."

"tapi fera, laki ni hensem betuul. camni, tadi masa ana penat giler study lepas tu ana pandang la kiri kanan. then ana nampak sorang mamat ni, baru kuar toilet, then dia angkat tangan! baca doa lepas tandas. rare giler kan? dye saangat hensem!"

"owh..now i get it." saya senyum sendiri. faham sangat maksud ana.


***

now let me ask my precious rakan blogger, how many of korang yang tau doa keluar tandas? kalau doa masuk tandas rasanya ramai yang tau..kan? 

ini terbukti time saya mengajar tadika after habis SPM dulu. rezeki dapat menngajar kat tadika, tadika Islam pulak tu. syukur sangat. ok, that not the main point. yg pentingnya, after rehat, budak-budak tadika ni kena recite bacaan doa lazim dan beberapa hadis pendek. termasuklah doa masuk tandas dan keluar tandas. kebiasaan budak-budak ni kalau dorang konfiden dengan bacaan dorang, hmm..bukan main kuat baca. sampai hujung hall sekolah boleh dengar.lagi-lagi doa makan, doa masuk tandas, doa sebelum tidur. tapi, time baca doa keluar tandas ke, doa bangun dari tidur ke, volume masing-masing turun sampai tahap satu! haha..

seriously, saya tak berniat nak malukan dorang, sebab saya sendiri pun masa mula-mula mengajar termalu sendiri. sebab saya pun tak ingat doa keluar tandas! aig0o...malu okeeh? but somehow, dengan bantuan kanak-kanak ni jugak lah saya berjaya hafal doa keluar tandas, naik kenderaan (ok, malu), doa bangun pagi and others.  sama-sama ikut dorang recite baca doa, even hadis pendek. masih terngiang-ngiang jeritan dorang time baca doa. how i miss those old time. =')

pengajaran untuk hari ni, sehensem mana pun lelaki tu, tapi kalau nak suruh baca doa-doa lazim pun dia tak tau, that's MEAN AWAK TAK HENSEM! ;p *muhasabah diri sendiri*

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...