Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Sunday, 20 May 2012

ehem! selamat pengantin baru.

as salam.

hoho.. before that, nak ucapkan selamat pengantin baru kepada mereka-mereka yang melansungkan perkahwinan pada hari or minggu ni. or bulan ni. or tahun ni. =_='

hehehe...ramai bebenor orang kawen dan merancang nak kawen. bukak facebook, gambar orang kawen. borak dengan cousin, aik, dia pun dah nak kawen? hahahaha.. Kak Fiexa dan Mr. Teddy dye dah rancang nak kawen. tapi boleh pulak nak tunggu Mr. handsome punye keputusan. kalau mr. handsome nak sambung belajar lagi kak fiexa pilih mr.teddy. kalau tak pegi kat mr. handsome. ohoooo... eh, WHAAAAAT...???!!!

 *untung la orang ade banyak pilihan* =_='

alasan kak fiexa = sekufu.

yelah, kak fiexa belajar sampai master. mr teddy takat dip je. mr handsome, sampai ke Jerman blaja engineering.  1 point untuk Mr. handsome!

kak fiexa minum kat starbuck, mr teddy pulak mamak je. mr. handsome? anywhere you want dear... perh... 2 point for Mr handsome!

whoooo... chill la kak. pada orang lelaki sederhana tu dah cukup cool dah. dan lelaki yang belajar tinggi-tinggi tapi feelingless tak best jugak kak. apa guna belajar sampai degree/master tapi tak paham-paham yang kita kaum wanita ni nak kawen awal?

hoho.. tu lah susahnya kaum lelaki ni. dorang mana faham keinginan wanita. kekekeke... ;p

 macam kak fiexa, umor dah 25-26 ni ramai kawan-kawan dia dah kawen. siap beranak-pinak lagi. kalau aku la... JELESNYEEEE!!! ( sebab tu kot haritu bila yana tanya time presentation BEL siapa nak kawen awal aku dengan tak tau malunye angkat tangan tinggi-tinggi? =_=  errrr....)

pada aku, kayu ukur kak fiexa nak yang sekufu tu tak salah. betullah, dalam Islam pun suruh cari yang sekufu. tapi pada aku kalau yang susah tu lagi bawa kebahagiaan, better amek yang tu. contohnya, kalau si lelaki bukan dari yang senang:

1. at least dia tak busy melepak maen golf with their colleague.  lebih busy nak cari rezeki halal.

2. at least dia TAK ADA DUIT NAK MENGGATAL KAWEN LAEN. duit belanja dapur pun tak lepas ade hati nak kawen laen? *dush dush* nak?

3. at least dia akan sentiasa ingat pada Allah (hopefully, sebab tu nak cari yang beragama!) dan bersyukur dengan segala rezeki yang Allah bagi. awww~..

4. at least bila dye balik keje penat-penat, muka first yang dia nampak adalah aku! hehehehe.. *means takde mase nak cari wanita laen* awwwww~....

5. at least kalau dah takde duit sangat nak bercuti, kalau kena pegi outstation mana-mana dya bawak aku skali. hehehhee... *my dad use to bring us along bila dye kena pegi buat keje luar dulu*. awwwwwwwww~... (bape banyak kali nak cair ni. =_=')

6. at least dia tak riak sebab dia dye berada. sentiasa menjaga akhlak dengan orang yang lebih tua (terutama parent aku, dan sebab tu aku nak cari yang berakhlak!) dan sangat menghormati kedua ibu bapanya. awwwwwwwwwwwww~....

7. at least di mata orang laen dye tak handsome( sebab tu aku nak cari yang tak handsome) tapi di mata aku dya berjuta-juta-juta million trillion kali handsome dari Jung yong hwa or matzushima Hiro! kekekekeke.... hari-hari pandang pun tak bosan sebab takde pompuan laen nak pandang dye. kekekkee... he's mine only! *dush* kau jangan nak berangan besar la. ade ke lelaki macam ni lagi?*

see...? betapa banyaknya kelebihan lelaki yang bukan dari golongan senang? hohohho.. sori, aku dah termasukkan sekali ciri-ciri lelaki pilihan aku pulak. =_=' gatai... baru sembuh luka nak mencari-cari lagi ke? grrrr....


p/s: ni aku curik dalam facebook. tak tau sape owner, so x bole nak credit. credit to facebook dan tukang share. =)


aah. sampai bila-bila la aku tunggu orang datang meminang aku. *dush!* gatal lagi. best jugak kan nak berdrama  macam kawan kakak senior aku. balik-balik rumah parent cakap camni;

"Farah, ade orang datang meminang. dan ibu setuju. Farah ok tak?"

dan aku, tak payah nak buat effect sedih-nanges-kecewa-terkejut segala bagai. terus je;

"hooraaay!"


biar ibu yang terkejut segala bagai. kekekekeke... ibu nak tak camtu? ;p kekekeke.. gurau je. lelaki yang macam tu sangat gentleman. err...tapi before ibu setuju tu bagi la org tau siapa dulu. kang dibuatnya suami orang, NAUZUBILLAH MIN ZAALIK!!!! *pengsan*

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...