Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Tuesday, 22 May 2012

oh tidak!

as salam.

preeetttt *bunyi tengah hembus hingus dekat tisu*. oh maaf. saya tengah kena demam. tapi dalam sakit-sakit ni saya rasa teruja! plop! *bunyi sumbat tisu dalam lubang hidung* =_='

saya baru dapat tau. kejap. nak tarik nafas dalam-dalam. hingus ni kacau je!

"Fera, Mia, Eli, Fiza. antara kita ni korang rasa siapa akan kawen dulu?"


"biasenye yang tak pernah couple ni yang akan kawen dulu. tak pun yang tak matang ni. ok, Fera kawen dulu"


"kenapa pulak orang!" =_='


"hahahaha... lepas tu mesti eli. then Fiza. last skali Mia. Mia nak kawen at least umor 28."


"Mia! tuanye!!! jangan lah"


"Fiza pun rasa dalam area 26 something kot kawen. eli?"


"sampai ke tua pun eli tak kawen kot. korang, kalau sampai ke tua nanti kite tak kawen lagi... nanti kita duduk rumah orang tua sama-sama tau."


hahahaha.. ni sekadar cerita yang lebih kurang apa yang pernah terjadi masa saya muda-muda dulu. oh, tak! baru sedar diri dah tua! preeeettttt *hembus hingus lagi*

now, disaat saya sedang recover dari kedukaan. dan disaat saya tengah demam. datang pulak berita..


ONE OF US DAH BERTUNANG! DAN DAH NAK KAWEN!!!!


aaaachuuum! *bersin sambil hingus meleleh* ohhooooo.. panik? terkejut? gembira? geram? semua ada! orang yang paling tak disangka-sangka dah nak kawen. haruslah gundah gelana kan? hehehehe.. CHUKAE!

just now semua orang saya call. in my gang la. nak gosip-gosip sikit. plop! *sumbat balik tisu dalam hidung*

semua terkejut! aaaaaaaaaa.... why?! kenapa tunang tak bagitau awal-awal? tup-tup dah nak kawen..  ulan 7 ni pulak tu! kalau saya tengah final exam macam mana nak pergi? *sob sob*

tak sangka... dia dah nak kawen. kawan yang dulu masa kat teknik kejap gaduh kejap baik. kejap merajuk kejap menggedik. partner in crime. tukang simpan rahsia. kongsi cerita suka kat sapa. now, she's getting married! dan paling tak tahan, hantaran 15k! oh tidak. sangat jeles!!!!!!!!! >.<

tadi borak dengan eli, dye cakap:

"cube kau bayangkan. kita grad (graduation) bawak family. dia bawak suami!"


"awww~..."


"cuba kau bayangkan... kita graduation baru nak cari calon suami, dia dah bawak baby in her tummy!"


"awwwwwwwwwwwwwwwwwwww~~"


oh tidak! ottoke? nampaknye saya dengan eli lah yang kena saling teman menemani di hari tua sebab takde pasangan. uwaaaa!! *dush!* degree pun tak habes lagi da gedik-gedik fikir pasal future.. =_='


oh tidak! kepala pening. hingus meleleh. sebelah tersumbat. rasa nak muntah. tapi jantung dup dap dup dap hepi. apa patut saya buat? tidur je la. bai.

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...