Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Saturday, 19 May 2012

sakit itu nikmat.

as salam.

baju-baju dah pack.
toiletries dah amek,
beg da siap packing.
mental, fizikal, semua dah siap-siap.
memang dah ready lah nak pergi camping.

sekali!

muntah-muntah, sakit perut, pening kepala.

semua pun cancel. uwaaaaa! ='0

sakit, memang lah sakit. pedih jiwa raga jantung segala bagai. *metafora memanjang*

but then semalam dapat tidur berjam-jam. bangun pagi tadi mata bengkak macam baru lepas apa je. *padahal terlebih tidur*.then telefon ibu, konon nak mengadu la sakit segala bagai. but then dapat pulak dengar syarahan ibu. huhuhu... ibu suruh kemas bilik sebab bilik berhabuk *lantai pecah. pasir dan habuk berkeliaran sekitar bilik. da buat aduan kat pihak AYM tapi dorang tak datang-datang lagi nak simen lantai ni. grrr.....*. ibu suruh buat bihun sup je kalau susah sangat nak telan nasi. semalam makan nasi la jadinya program muntah-muntah tu. huhuhu... so dah tau la, kalau tak nak sakit jangan stress. jadinya macam ni lah. hailaaa...

tak sangka pulak nak memalukan diri pergi tandas banyak-banyak kali time kelas sebab nak muntah. tak sangka pulak tak larat nak present dan paling tak sangka budak-budak group nak tolong presentkan walaupun dorang tak berapa nak ready. weh korang, aku TERHARU SANGAT!! ='))

aku tau aku lembik. tapi aku kena la kuat. takkan nak biar semua orang risau sebab aku kan? kalau ade la yang risau. sebab ibu ayah macam da tak nak risaukan aku je. sob sob..='(.

sakit macam mana pun aku kena ambil positif. sebab sakit tu kan kifarah dosa. aku kena kuat. final exam da makin hampir. aku tak boleh main-main lagi. biar la sakit macam mana pun, aku tetap kena usaha selagi mampu. insyaAllah.

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...