Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Thursday, 31 May 2012

senyum, tak perlu kata apa-apa.


sumber: facebook. *facebook dah macam jadi sumber tetap pulak kan..? =_='*

as salam.

harap maaf, mungkin anda, pembaca setia (eww~) Teratak Farah akan baca entry yang kebanyakannya bertemakan "hating guys" or "move-on" or "bila-Allah-duga-saya". maaf sangat3. mungkin dalam beberapa minggu ni saya still dalam m0od sengal. insyaAllah, bila saya fully recover, saya akan kembali bersemangat dan berkongsi banyak lagi perkara menarik. hehe.. miane.. gomene.. sorry... >.<

sepanjang harini lepas kemas-kemas rumah, kecah-kecah dapur, saya dipaksa dan didera oleh adik-adik kesayangan saya untuk program "a day with sibling!". tapi pada pendapat saya lah.. sepanjang minggu ni hari-hari pun melekat dengan adik-adik. tak boleh nak pegii jauh2. ade je yang mengekor (ikut). =_=' huhu.. nak buat story telling kat sini memang payah la memandangkan badan dah penat, otak dah layu, mata dah kuyu, so esok-esok la ek kita story-morry. heee~..

yesterday punya yesterday, dalam minggu ni jugak la, (actually dah tak ingat bila. =_=' aigooo..) saya dipaksa oleh pandangan sayu si Alia untuk temankan dia beli gitar. hew hew hew.. al-maklumlah, gitar yang satu tu (mr. Kay) dah jadi milik saya, so nak cari pengganti la.  penat la satu hari (tak sampai pun) pegi sana sini cari gitar murah (sebab bajet dia sikit je) dan at last! jumpa jugak. tapi yang tak best design dia lebih kurang je dengan Mr.Kay, just kaler je yang berbeza. dan baby baru Alia dah diberi nama! nama gitar si Alia ---> Cik Lala. kekekee... nama tak boleh belah. sebabnya kuchen si Alia nama Lily, so nak senang gitar dia diberi nama Cik Lala. =.=



cer teka, which one Mr Kay, which one Cik Lala? haaaa.. teka cepat! ;p hehe.. penggedik sedunia. Mr. Kay kaler Merah. Cik Lala kaler oren. =)

maka bermulalah adengan duet bersama Cik Fera dan Cik Loyah. kekekee...Si Fatin merengek kat ayah nak jugak instrument/ any alat muzik. dan tiba-tiba ayah cakap;

"Aten..lepas ni boleh la beli keyboard pulak. ayah half, Aten half (keyboard agak mahal harganya. dan kami tak mampu...)"

" nak nak! ayah, kalau tak pun kita kongsi beli drum nak? boleh jadi Min Hyuk (CN Blue)"

eh eh? hambooooii.. lawan tokey nampak? jeles lah tu aku ade gitar macam Yong Hwa dan Jong Hyun (CN Blue). kekekeke... minggu ni minggu Cn Blue. memang lah nama dorang je yang naik. cuba kalau minggu ni minggu MBLAQ. maunya nama Thunder, Mir or Joonie naik. =_='

si Akim sejak dia tengok video lagu yang Shaheizy Sam dengan Yana Samsudin *ape ntah tajuk dia* begini caranya kot, dia terus menyanyi lagu tu. siap perasan suara macam SS (shaheizy sam) lagi. hambooooi.. perasan sungguh pak cik sorang ni. baru darjah 2 dah pandai nak perasan-perasan. dan yang paliiiiing tak boleh belah, siap paksa ajak pegi tengok wayang cerita "Aku Ade, Kau Ade?"! tak caye? tengok bawah ni;

hohoho.. saya sejujurnya, kalau cerita Melayu ni kureng sikit sampai nak pergi tengok wayang. last tengok wayang pun 2 tahun lepas kot. =_=' sangat ketinggalan. dan itu pun tengok cerita Chipmunk. eh, tu bukan 3 tahun lepas ke? errrr... entah. tengok wayang pun sebab adik-adik. sangat ketinggalan. >_<

dan kini, saya sangat penat. tengok jam, eh, dah pukul 1.44am! grrrr... padan la mata dah makin sepet. baiklah. nampaknya saya perlu undur diri. oh, sebelum terlua, i've got a new stalker yang dah upgrade jadi rakan blog! hehehe.. nanti la kite kenalkan ea? adek Chibi Maruko Chan yang comel. kekekeke... terima kasih dan, Assalamualaikum. =)

p/s:   pagi-pagi dah dapat mimpi tak tau nak klasifikasi sebagai apa. tu la padahnya tidur lepas Subuh. sekali termimpi nappeum namja kawen dengan 1st love dia! ouccch!!!!  memang la lepas tu aku terus bangun kan. =_=' tapi kalau jadi pun tak mustahil. she's his future wife (seperti yang dinyatakan sendiri oleh tuan punya badan) sakit? entah. malas nak fikir. kan aku nak move on. maybe Allah nak duga lagi, nak test aku ni betul-betul dah move on ke belum. dan nampaknya aku fail. maybe lagi 2-3 bulan kalau Allah bagi mimpi macam tu lagi aku dah boleh senyum je kot. insyaAllah.. meh la kita bukak lagu Leona Lewis-Better in Time. kekekke... ;p

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...