mimpi dan realiti.

as salam.

minggu study week dah start. sebab tu cik Farah ni tak rajin meng-update blog dia sejak akhir-akhir ni. heee~.. ade yang rindu tak? *dush* penyakit perasan dah mula datang. =__=' alhamdulillah, tadi dengan izin Allah, saya dapat pergi satu program yang sangat menyentuh jiwa. nak cerita detail, tapi next time la. sekarang ni kita masuk topik hot dulu yer? ;p

semalam saya mimpi.. pasal kawen. entah siapa la yang kawen  dalam mimpi tu *yang pasti, not me*. bila saya utarakan soalan mimpi tu pada kak wa, MIzat dan Siha, masing-masing mulalah buat gossip dan spekulasi siapa diantara kami yang akank kawen dulu. hehe.. kami memang begini. selalu melalut. padahal pagi tadi ade bengkel menjawab paper FAR400, tapi kebanyakan masa kami habiskan dengan bergelak tawa dan melalut. ;p sampai keluar ayat macam ni;

"kau jangan buat sampai aku jatuh hati kat ko!"

dan si sengal yang menyebutkan benda merepek tu terus blushing bagai nak gila dan tutup telinga sebab panas...dan tutup muka dekat beg. entah macam mana benda merepek tu boleh keluar. ingat ni drama ke hape? huhu..

dan itu sangat -sangat-sangat kelakar. thanx kak wa, Mizat dan Siha kerana menceriakan hari saya. thank a lot kerana bantu saya melupakan kedukaan yang melanda hari ni. dan thank sebab bagi semangat untuk saya ke tandas berulang kali. =___='

ok now back to reality. no wonder la saya mimpi pasal kawen. rupanya MIA, my bff yang saya pernah story-morry dulu tu, majlis dia Sabtu ni! 


memang saya buat kerja gile la kot..balik rumah kejap, pastu cepat-cepat balik Melaka sambung belajar. hew hew hew. ibu ayah entah bagi entah tak.. tapi saya nekad jugak nak balik. huhu..

plan zaman dolu-dolu, ingat nak pergi dengan nappeum namja, (sebab saya tak reti pegi sorang-sorang dan saya reti baca gps, at least boleh jadi co-pilot) but after what had happened, sekarang saya kena fikir sama ada untuk tarik ibu ayah or ikut konvoi member-member yang nak pergi. tak kire, nak jugak pergi!

sob sob... anak mak nak kawen da... dah besar dah Mia. hope, you boleh jadi wife yang baik dan solehah untuk your hubby. =') lepas ni susah la nak hangout dengan Mia.. dia dah ada tanggungjawab laen. uwaaaa.....!



MIa sayang, you dah ada tanggungjawab besar. sebagai kawan, i hope you dapat harungi alam perkahwinan dengan baik. if anything happen, just tell me. I akan jadi superwoman you, and save you! hehehe... berani la your hubby nak buat perangai. i belasah-belasah dia kaw kaw. kekekeke...


If you are single then make du'aa that you find someone who
makes you fall in love with ALLAH every single day! ♥

sumber: facebook

awww~.. so sweet lah. i hope i pun diberikan peluang untuk menjadi seorang isteri. tapi i tak tau la berapa lama lagi I boleh hidup, so tak tau la sempat ke tak nak lalui moment tu. =') 

and hey future guy! if you are one of my reader, please know that;

sumber: facebook

i'm waiting for you. ;p kekekeke... geli la.. 

p/s:my dear cousins read my blog! hehehe.. aku sentiasa ingat birthday ko lah Biela.. ko ingat tak bila birthday aku? hehehe... tak ingat pun takpe la..

today.. tarikh yang sangat bermakna.. 3 tahun dah lepas. tepat-tepat masa macam ni la kita bermula. dan kini kita officially not-know -each-other anymore. dah again saya highlightkan, saya redha. ni ujian buat saya dan awak. semoga kita hidup dengan penuh keberkatan lepas ni. eh, no more kita la. hehe.. silaaap~...

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...