Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Monday, 23 July 2012

andai perjuangan ini mudah..

as salam.

sumber: facebook.

andai perjuangan ini mudah.. pasti ramai yang turut sama berjuang. macam mana nak barjuang, sedangkan nak melawan kehendak diri sendiri pun tak lepas lagi. apatah lagi nafsu makan yang membuak-buak (lagi-lagi bulan Ramadhan ni). aish.. >.< malu lah macam ni.

# teguran untuk diri sendiri

dalam berjuang, pasti ade mehnah, halangan, dugaan. tak kira la dari segi apa pun. ujian tu kan..tanda Allah sayang kita. kaaaaaan..?

dulu kak Ika pun ada bagi ayat ni time saya dilanda masalah. dan alhamdulillah, dengan izin Allah hati yang gundah gulana menjadi tenang. bila dah tenang mulalah sombong, terus lupa balik amalan time sedih tu. *jahatnye!* lepas tu Allah duga lagi. mula lah mencicit cari balik amalan, ayat-ayat amalan masa jiwa kacau tu. *sigh*. teruk sangat. malu lah! tapi bila fikir-fikir balik, cara Allah nak ingatkan saya apa yang saya dah tinggalkan tu...sangat lembut..halus.. bila fikir-fikir lagi, alangkah bertuahnya saya kerana kerap diduga. untuk perkara yang sama.. supaya saya boleh kembali padaNYA. terharu.. =')

nah, ni ayat yang saya selalu amalkan dulu. dengan izin Allah, jumpa balik kat facebook. =')

sumber: facebook

*sedihsedihsedih. sob sob.. sarah aku nak kau. eh, maksud aku, aku nak berborak dengan kau. sekarang! tapi aku takde kredit. sob sob sob...*


p/s---> ini-peringatan-ringkas-buat-awak. ye awak! awak tau siapa awak. >.< geram betul lah. 


#tarik nafas dalam-dalam. lepaskan.


saya tak suka kalau dah agak-agak mata start nak masuk habuk, orang lain mengada-ngada cakap,


"kau nak nanges ke?"


mesti la lepas tu laju je dia mengalir! cuba kalau dah tau tu diam-diam je. buat-buat tak nampak.  biar saya makan dalam. itu lebih baik dari saya nampak lemah depan manusia. sebab saya nak jadi kuat. so lepas ni, andai kata diizinkan Allah kita berjumpa lagi, atau bercakap lagi.. ignore je saya. ignore je apa yang saya buat. biar saya sakit hati. biar saya makan dalam. kadang-kadang saya tak dapat jadi diri saya sendiri bila dalam keadaan macam tu. aish.. >.< geram lah.

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...