Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Friday, 27 July 2012

edisi menambah lemak di yazidBURGER!


as salam.

#si Ferra ni bab makan laju je menaip. entry penambah lemak betui. macam mana nak kurus neh Farah oii!

semalam, saya diculik. muhahaha.. ayat gedik. Mak cik-makcik tersayang serta kak Fiza 'culik' saya untuk pegi shopping semalam. haish.. duit poket tengah kering lah bawak orang pegi shopping. memang tak lah nak enjoy-enjoy bagai. >.< *duit habes beli produk teeeet. huhuhu.. kena tunggu duit raya masuk baru boleh shopping kot. huhuhu.. ='(*

tapi yang bestnya kalau pegi shopping dengan makcik-makcik tersayang ni, lepas tu mesti dorang belanja makan. hehehe.. sukasukasuka! dan kali ni, dorang belanja makan yazidBURGER yang besau gedabak tu. 




pic: kredit to yahoo dan google. tak sempat amek picture dah.

Yazid burger ni quite popular kot, terletak kat Seksyen 7 Shah Alam. dekat dengan Unisel and jalan belakang UiTM Shah Alam kot kalau tak silap, sebab semalam nampak Unisel masa jalan. tukang drive--> Kak Fiza merangkap penduduk Shah Alam (sebab belajar kat situ) so dia tau la jalan pelik-pelik pusing-pusing kat situ. nak jalan pun tak tau. senang cerita, kalau nak tau lebih lanjut boleh pegi kat sini;




kredit : google

specialnye burger ni, haaaaaaa... tau tak, dia punya daging tu home-made dan ade 3 size, iaitu 1 kg, 500g dan 250g. pergh.. 1kg tu yang tak tahan. besau mana mulut nak kena buka? =__=' hohoho.. desebabkan kami datang dah pukul 7 lebih, maka burger 1kg tu dah habes. kalau nak tunggu masak yang 1kg tu amek masa 1/2 jam (abang or pakcik tu cakap). disebabkan bercadang nak bungkus je bawak balik makan kat rumah saya so abang-abang (erk..?) burger tu preparekan yang 500g untuk kami, which alhamdulillah, kebetulan ada lagi. 2 pulak tu. hewhewhew.. rezeki Hazieq (baby Cik Mah)! maka, dua-dua kami amek dan bungkus bawak balik.

serius saya cakap, besar giler kot yang 500g tu. tu belum lagi tengok yang 1kg punya. *pengsan* tak mampu nak habiskan pun masa berbuka semalam. at last, bawa makan sahur pagi tadi. tu pun saya makan 1/8 slice yang kami potong sendiri. tak payah makan nasi. kenyang gilos. *pengsan lagi* oh ya, yang saya dapat rasa semalam roti origani dengan daging beef perisa blackpepper. kalau nak ikotkan dia ada cara nak order. tapi semalam nak cepat, kami maen redah je. huhuhu.. cara nak order boleh tengok dekat sini;

pic: kredit google

aip aip! jangan nak tergoda. ingat! awak tu tengah puasa. kekekeke... XD

arasso? hehe.. makan burger ni boleh mengeratkan hubungan kekeluargaan. bila mana leps potong masing-masing berebut amek part yang dia nak. enjoy je. lepas tu masing-masing buka mulut besau besau nak gigit burger. kekeke.. comel lah.  >.< syukur alhamdulillah, dapat jugak rasa burger ni. =) thank you Mak long, Cik mah and Kak Fiza. ada masa, culik la orang lagi. kekeke..

#lepas tu kena marah dengan ayah. padan muka. sob sob sob..

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...