Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Tuesday, 3 July 2012

mari membebel lagi. =___=

as salam..

alhamdulillah..dah settle satu lagi paper. dalam keadaan sakit tekak dan pening kepala, saya gembira sebab ade satu soklan tak sempat jawab. =__=' sangat gembira. ok, dah. kita lupakan apa yang dah berlaku. focus on next paper pulak. oh tidak! FAR400! =X i'm dead. 


ok ok. lupakan dulu next paper. petang sikit baru start belajar. sekarang ni tekak tengah menggedik nak minum air banyak-banyak. sakit. rasa nak golek-golek atas katil sambil letak kain basah atas kepaala lepas tu tunggu ibu datang dari kajang bawak bubur. boleh tak? *tetibe je.*


ok, lupakan lagi. banyak benda saya nak cakap. banyak benda nak borak. banyak benda nak bebel. tapi tak tau nak start dari mana. huhu.. ok, kita start dari hati. ;p


kat pesbuk, adalah sorang pak cik ni cakap;

the one who loves least control the relationship.

aah. memang saya setuju pun. saya ada kawan yang ada experience yang macam tu. eh, bukan saya tau. kawan saya.  =____=.

 adelah kawan saya ni, suka sangat, sayang sangat dekat ex dia sampai ex dia maenkan perasaan dia pun dia still boleh rasa tak kesah. ex dia cari dia time gaduh dengan current gf dia, punyalah hepi mcm mamat tu nak pegi balik dekat dia je. padahal sebab dia tengah kusut je baru dia cari kawan saya ni. bijak giler. kawan-kawan cakap dia b*d*h, tapi dia cakap;

"itu bukan b*d*h. itu namanya setia."

giler. setia pada yang tak kesah. setia pada si dia yang pergi kepada cinta pertama dia. memang la patut setia kan? geram betul dengan pompuan ni. eeeeeeeeeee.... >.< nak marah pun susah. dia ni lembik sangat. haisssh...

tapi tu dulu. lepas dia kena tinggal  2 kali dengan ex dye, baru la nak sedar yang dia terlalu bijak untuk membiarkan seorang lelaki yang belum pasti lagi sama ada tu jodoh dia atau tak, memainkan perasaan dia. alhamdulillah, sekarang dia semakin kuat.

eh, apa kena mengena kawan kau dengan ayat atas tu ferra oii..?

ok2. kesimpulannya;

1. sebab lelaki tu tak terlalu sayangkan si perempuan, so dia yang control relationship dorang. sebab tu dia boleh datang dan pergi sesuka hati.

2. sebab terlalu sayang, so di perempuan ni ikut je rentak permainan si lelaki. nappeum namja!

makanya, jangan terlalu sayang dengan seseorang tu. *kau pun sama Ferra! >.<* nanti dia yang akan kawal anda. pastu senang-senang je tinggalkan anda. macam nappeum namja. eh, ni bukan sesi luahan hati tau. dah takde dah sesi marahkan nappeum namja. sekarang ai dah cool okeey? hohoho...


once you lose someone trust, you'll never get it back. or you may...get it back. still, it's not the same trust you gain before. so, think carefully before losing it.
-si Ferra, 2012-

randomlah hari ni. tiba-tiba nak cakap pasal tu, tiba-tiba nak masukkan benda ni. urgh.. saya semakin pelik. abaikan kepelikan saya. dan kalau bosan, sila berhenti baca. >_<

p/s--> nappeum namja si pelik sedunia. stalk blog orang pastu perli-perli kat pesbuk. grrrr... buat masa ni, sebarang benda yang menimbulkan kontroversi akan dedelete (kat facebook). awak kan ramai kawan perempuan, pegi lah sepah2kan ayat2 gula awak dekat dinding rumah dorang. saya tengah sucikan hati supaya nanti saya tak jadi macam dulu. got it? kbai.

1 cot-cet cot-cet mereka...:

miera azzudin said...

Totally agree with you Fera..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...