Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Monday, 30 July 2012

teguran tu tanda sayang.


"Dan berilah peringatan, kerana sesungguhnya peringatan itu bermanfaat bagi orang² Mukmin."
[az-Zariyat : 55]

source: facebook


as salam.

kadang-kadang, saya sendiri rasa segan nak menegur. even pada kawan-kawan rapat saya. oke, saya tipu. sebenarnya, kerapkali, or senang cerita, most of the time bila ade something wrong sikit saya tak pernah nak tegur. walaupun saya tahu itu salah. disebabkan adanya pemikiran macam ni;

"aku pun bukannya baik sangat, nak tegur-tegur orang segala. tunggu la orang yang lagi 'baik' tegur dia."

dan sampai sekarang, dah tiga sem. takde sorang pun yang tegur dia. termasuklah saya. >.< urgh..*rasaterukgiler* dan sekarang saya terfikir pulak;

" ala...kalau aku tegur dia dari awal kan bagus. sekarang kalau nak tegur dah rasa macam..............janggal..?"

itu masalah saya. takde keyakinan. takut salah. sebabnya, rasa macam ilmu belum cukup nak tegur-tegur orang. kadang-kadang, rasa macam nak cakap. siap dah plan lagi, dah susun ayat dah, tiba-tiba, tak terkeluar pulak dari mulut ni. haila... =__='

saya sayang dia. sebab tu saya nak tegur dia. tapi...... kenapa asyik tak terkeluar je teguran tu? boleh jadi, sebab perbezaan umor yang ketara. *angguk-angguk* atau sebab saya hormat dia sebagai kakak *angguk-angguk lagi* atau sebab saya takut kena serangan balas dari dia dan saya rasa saya belum sedia untuk diserang balik. erk..? *sigh*

saya sayang sahasbat-sahabat saya, kawan-kawan saya, housemate-roommate saya, kenalan-kenalan saya. walau kita tak rapat sangat, tapi kita kan bersaudara. saudara seagama. ^_^ jadi.................. macam mana saya nak mulakan langkah untuk ubah diri yang sangat tak yakin dan tak mampu nak tolong dia? haish... *pening lagi* help me, anyone..? >.<


 p/s---> random. tadi ternampak link untuk ke post lama saya, which yang merujuk kepada kisah-purse-budak-budak-aku-yang-hilang. urgh.. dan itu sangat. sangat. sangat. menyegankan. *panas telinga* i don't use that kind of purse anymore. *blush* seriously! tak sangka saya begitu gedik-pinky-tak-matang sampai ke tahap yang macam tu. rasa macam nak tembak diri sendiri pun ade. 

kenapabarusekarangakusedaryangakusangattakmatang???!!!

*baca senafas tanpa fullstop*

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...