Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Tuesday, 24 July 2012

untunglah kawen..

as salam.

kat facebook sekarang tengah hangat share video ni;



remaja 16 tahun dan 14 tahun yang berkahwin awal. grand pulok tu. hohoho.. ramai yang like dan share. eh haruslah. macam ni la yang betul. daripada berchenta nak rak tapi takde ending yang pasti kan? salute lah dengan parent budak-budak ni, sebab dengan rela hati bagi keizinan pada dorang untuk kawen awal. semoga perkahwinan korang diberkati. aamiiiiiiiiiiiiin!

jumpa ni di facebook. sesuai sangat untuk ibubapa di luar sana. errr.. takmo la komen panjang-panjang. nanti nampak macam saya yang tak sabau nak kawen. erk..? huhu..

# baru lepas berdebat dengan kak fiza pasal kawen awal. oke, orang tak cukup ilmu memang tak sesuai untuk berdebat. sekian. >.<



sumber: facebook

dan macam yang kakak saudara saya fikirkan pulak, takut jadi macam ni, lagi-lagi kalau kawen awal. huhu..

 sumber:  facebook

SYARAT PADA CALON SUAMI

Sesetengah wanita meletakkan syarat kepada bakal suami supaya JANGAN BERPOLIGAMI...kalau hendak poligami, lupakan HASRAT untuk mengambil saya sebagai isteri..syarat ini bagai penentu hidup dan mati, tetapi mengapa tidak ditekankan juga syarat-syarat yang lain?

✿~ JANGAN tinggal solat dan puasa..
✿~ JANGAN ada affair dengan perempuan lain..
✿~ JANGAN hisap rokok, membazir duit, malas kerja..
✿~ JANGAN abaikan didikan agama kepada saya dan anak-anak..
✿~ JANGAN besarkan dunia dari akhirat..
✿~ JANGAN lalai dari didik saya dekat kepada Allah..

p/s : LELAKI yang SOLEH mampu MENDIDIK wanita yang KURANG SOLEHAH tetapi WANITA yang SOLEHAH tidak akan mampu mendidik lelaki yang KURANG SOLEH..kerana ASASNYA adalah lelaki yang PERLU mendidik wanita dan menjadi tunggak utama dalam MEMBINA keluarga sakinah..♥♥

#ini bukan saya yang cakap. kite kopipes je. sekian. hehe..

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...