Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Friday, 3 August 2012

bersabarlah duhai hati.


"Selalu tanam pada hati, jangan berhenti berusaha, jangan berputus asa" ♥
source: facebook

as salam.

1st of all, untuk mereka yang bertanya soalan di formspring, saya akan try jawab kemudian. sebabnya, nak kena buat research dulu. nak kena pastikan benda yang saya cakap betul ke tak. sebab saya tak nak bagi maklumat yang salah sebab saya sedar saya belum cukup ilmu tentang agama. maka berilah saya masa untuk membuat kajian dan bertanya pada yang lebih tahu.

and secondly, *tahan keluhan. tak nak mengeluh* i've got my result. sebenarnya, saya tak tau pun result keluar semalam. muhahahaha... baru cek tadi. dah benda yang saya mampu cakap;

" it's okey Farah. you've tried your best. alhamdulillah.. redhalah duhai hati. kuatlah duhai hati. sabarlah duhai hati."

*tarik nafas dalam-dalam* this sem.. quite difficult to me...
kata hati -->oke tak. orang lain boleh je dapat DL. ape yang susahnya? huhuhu..

this sem, banyak sangat dugaan  yang datang.
kata hati --> oke tak jugak. orang laen tu lagi banyak dugaan Allah bagi. boleh je survive.

this sem..banyak subjek membaca. and i can't remember word by word.
kata hati --> oke tak jugak, yang MAF tu kau failed apecer?

this sem, banyak paper tough. killer paper 'kills' me!
kata hati --> oke. eh, tak jugak. yang paper FAR400 which suppost to be THE HARDEST ONE tu kau boleh lepas, boleh lulus *alhamdulillah* walaupun  ramai yang fail tu apecer?

grrrr... this sem.. errr... this sem... errrrrr... *kabut. tak tau nak bagi alasan apa*

kata hati ---> oke, done with semual alasan? let's think about it. last sem, result takde pun yang fail. semua ok. cume pointer tak cantek. apa kau rasa? gelisah kan? sedih kan? asyik menyesal tu menyesal ni kan? kan kaaaaan? *tanya kat diri sendiri ni*. however, despite all the things happened before, dan dicampur dengan result yang... hm.. paling worst sepanjang kau belajar kat uitm ni, apa yang kau rasa?

...................

redha kan? hati tenang je kan? tak kena stress attack kan? walaupun pada dasarnya mulut cakap cam nak terjun dari tingkap bilik ni, tapi dalam hati cakap "it's okey..it's okey.." kan? nampak tak perbezaannya? you've change Farah. Allah dah kuatkan hati kau yang lembek macam jelly tu. =_= dan bila dugaan datang, kau dah bole fikir dengan waras instead of terus meleleh and emo memanjang kan? itu pun tak bersyukur lagi?

*kata hati tamat*

okey. saya akui, sedih memang ada. hancur hati memang ada. tapi, airmata tak keluar pun. hati tak dup dap-dup dap sepanjang masa pun. in fact, hati siap berpesan, lepas ni buat dhuha, say thanks to Allah, terutama sebab lulus paper FAR400. so, apa lagi yang nak dikesalkan? just remember, keputusan exam ni adalah dugaan bagi Allah. walaupun saya lansung tak expect akan fail paper MAF.. *sigh* eh jangan nak mengeluh la makcik.

expect what unexpected

remember. kita boleh merancang, tapi Allah yang menentukan. dan perancangan Allah tu sebaik-baik perancangan. oke? sekarang. senyum.

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...