creative much..?

as salam.

creative is not equal tu Farah. =___= saya suka melihat benda pelik-pelik, buat benda pelik-pelik, suka tengok benda comel dan sexy dan hot dan saya giler sebab berani cakap benda bukan bukan, tapi kalau nak buat muka comel-comel  tu memang tak lepas la. failed! *ouch.* apatah lagi nak buat menda alah comel-comel dan memerlukan daya peng-fokus-an yang tinggi macam kat bawah ni;



sumber: facebook

atau ni;



sumber: facebook

dulu masa sekolah, *okey, get ready. si Ferra nak bukak memory lane ni* time seni or benda-benda kretip ni, mesti cik Tina (bekas bibik) yang akan tolong. saya tinggal hantar kat cikgu je. muahahaha... teruk gilos. =_= nasib lah bakal anak-anak saya nanti. kalau dorang suh tolong wat mende alah kretip-kretip ni; mungkin saya akan mati kutu dan letakkan sepenuhnya pada 'beliau' yang berkenaan a.k.a mr future hubby. har har har... >.<

tapi, sebenarnya saya suka mencuba. suka mencuba benda yang saya tak tau terutama bab kretip2 ni. for instant, dulu masa zaman bunga dari straw fofular, ibu cuat kat rumah. cik tina ikut smaa buat. ayah pun tolong ibu cuba buat. so takkan saya nak dok diam je? sebagai budah darjah 2 ke 3 time tu, sifat ingin mencuba membuak-buak ke ladang gandum. makanya, saya pun diam-diam amek straw ibu. diam-diam perhati je apa yang ibu, ayah, cik tina buat. oh, hobi saya yang lagi satu. saya suka memerhati. tapi tak suka bagitau orang yang saya perhati tu. dan tak suka orang tau saya tengah perhati sape-sape. segan oke? >.< berdasarkan pemerhatian saya tu lah saya cuba buat sendiri. and i did it at first! hooyeah! kepuasan berganda-ganda. walaupun huduh gilos, tapi pada saya, itu la permulaan bunga dari straw yang santek sangat. keekkeke... dan lepas tu, bila tiba-tiba saya salah buat sampai ntah ape ntah jadi. terus saya mengalah. terus malas nak buat. terus lari jaoh-jaoh tengok dragon ball. hohoho...

cool kan? *perasan* itu zaman saya dulu. tapi kalau zaman adek-adek saya skarang ni, pergh.. bukan maen manja-gedik-mengada gilos. ade ke patut skirt untuk projek Kemahiran Hidup (KH) ibu yang kena jahit? what the fish?! eh, dulu kakak korang neh buat sendiri tau! diam2 je buat kat bengkel KH time rehat. walaupun serabut dan hudus giler, but at the end jadi gak. dapat B+ lagi tau! heh.. korang (refer to my lil' sister) siap ibu tolong jahitkan kat klinik. pastu ade pulak kawan ibu yang tolong jahitkan. siap letak renda lagi! grrr.. melampau.. melampau.... dapat A+ tapi takde usaha sendiri. tak puas lansung.

# erk, termasuk sesi meluahkan perasaan pulak. =__=' miane.

semalam, saya kena 'culik' lagi. dengan makcik2 tersayang. hehehe.. lari pegi jalan tar, maju juction, sekitar2 KL tu, dari pukul 1-10 malam. giler. nak putus kaki berjalan. =__=' hohoho... nak dijadikan cerita, my aunt sambil shopping baju raya, dia cari sekali barang-barang hantaran. future hantaran. ceeeh.. calon belom tetap lagi pun yang mana, dan kak fiza rancang nak kawen lepas dapat Dr. which, memang lambat lagi la. master pun belum habis lagi ni. tapi dah cari barang2 untuk future hantaran. cool giler kan? ha. ha. ha.

agak pelik la kenapa beriya-iya dia nak cari. rupanya...... she's trying to make her hantaran sendiri! 0_o dan kalau berjaya, mungkin nak buat pelamin mini sendiri! gi.ler. kak fiza ni emnag kretif sikit. eh tak. kretif banyak kalau tak takdelah sampai dapat Anugerah Naib Cansellor untuk degree and diploma ritu. dalam bidang seni la. memang giler la. orang kretid ni, macam-macam dia boleh pikir. daebak!

#jeles..jeles.. kalau saya lah, memang tak la nak buat sendiri. hancus karang barang-barang tu semua. =_='

dan another story. last. di zaman teknologi di mana orang dah tak maen mesej lagi, orang maen whatsapp. dah tak maen ym lagi, orang pakai skype. dah tak maen voice call lagi, orang pakai video call. but me and my sayang choose an old way to communicate. which is soooooooo sweet (for me lah). hehehe.. kami berhubung pakai email! *lame.. totally lame..* i don't know. Sarah takde kredit, saya pong tengah poket kering. brodband pulak tengah capai limit. (cepat la 4hb!) thus, the only way we can communicate, is by email. soooooooooo sweet! i love that kind of situation. hehehe..

ok. enough talking. suddenly macam ade kerja nak kena buat. bukan macam, memang ade pun. huhuhu.. kalau dah masuk mood membebel, memang susah giler nak stop. =__='be

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...