Curang itu satu seni..?

as salam.

pergh.. tajuk kontroversi. ish3.. ini bukan saya yang cakap tau. saya jumpa je. kat sini;


daebak! memang lah saya benci, menyampah, geram dengan lelaki yang curang, apatah lagi jenis yang curang-tapi-tak-nak-mengaku-and-act-macam-innocent-giler. heh. =,= tapi takde la saya rasa nak kena balas dendam or buat benda yang sama macam tu balik kat kaum adam ni.  apatah lagi nak jadikan ia satu seni. *sigh*

# last belajar seni masa tingkatan tiga. dan kerja amali seni saya fail. =__=' that's why i haaaate seni! 

dan tajuk berita yang saya baca tadi (sampai terkeluarnya ayat curang itu seni. pergh..) adalah;


Wanita Malaysia Ketiga Paling Ramai Curang Di Dunia

pergh! pergh! hebatnya.. mana wanita-wanita malaysia yang hebat-hebat belaka ni? meh ajar saya sikit camne nak curang. hohoho.. =_________=

kalau lelaki curang tu.. orang dah tak pandang serius dah pun. sebab kebanyakan lelaki memang akan/suka/teruja/nak/teringin untuk curang. heh.. i've seen many. and feel it twice. si lelaki hanya akan timbul rasa bersalah, si perempuan pulak akan timbul rasa sakit/sedih/benci/murung dan what-so-ever punya feeling. tapi nak buat macam mana.. dah lumrah kan..?

kalau perempuan yang curang pulak...hurm.. ramai kot.. tapi alhamdulillah bukan dari kenalan saya. so saya tak tau macam mana nak gambarkan perasaan tu. heh.. ter bias la pulak. >.< 

saya tak nampak celah mana yang orang boleh cakap curang tu satu seni, sebab saya rasa curang tu macam satu jangkitan. kalau terkena  dengan orang yang ade penyakit tu, sakit ooooo. dan ia juga senang merebak. true story. ada seorang lelaki yang saya kagumi (sebelum ni) mula curang dengan isteri dia sebab tengok kawan-kawan sekerja dia buat benda yang sama. WHAT THE FISH?! eh silap. astaghfirullah.. *geleng-geleng kepala*

apa-apa pun, pada saya kalau tak nak rasa kena curang or tercurang, tak payah bercinta. kawen je terus. dah kawen, pegi ikat suami/isteri ketat-ketat kat rumah. pastu kalau keluar, pakaikan purdah or topeng zorro kat muka dorang. tak pun soh dia keluar pakai outfit p0oh macam Kim Hyun Joong pakai dalam We Got Married. hohoho... comel... tapi kejam gilos.

p/s--> tertarik tengok gambar ni kat facebook;


sumber: facebook

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...