Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Thursday, 23 August 2012

pandangan pertama.

as salam.

ini yang saya jumpa di facebook, tapi tak ingat kat mana. kopipes tanpa sempat ambil link. huhu.. miane..~

Perempuan yang manja memang cepat merajuk dan kuat menangis,cuma lelaki yang sweet dan bersikap matang je yang mampu pujuk dan cairkan dia.. ♥ 



heh.. untunglah ade lelaki yang sweet dan matang. ni kalau perempuan stok-stok manje. kalau stok garang macam singa, macam saya ni bagaimana? kena cari lelaki yang super-duper penyabar..ye tak? hohoho... ade kena mengena ke? =_='

kalau orang tak kenal saya, melalui 1st impression dorang akan cakap yang saya ni;
#based on true story

1. pendiam (dalam kelas)
2. pemalu tak kena tempat (dalam persatuan)
3. budak free hair (what the..?)
4. gedik (dengan kawan)
5. terlebih peramah. (dengan mereka yang sama spesis)
6. garang gilos. --> (kawan-kawan aten dan akim.)


nampak tak betapa kontranya setiap pandangan orang lain terhadap saya? ahaaa.. ni semua berdasarkan tingkah laku seseorang tu pada saya. kita akan behave according to tingkah laku seseorang tu pada kita..kan? makanya.. jangan terkejut kalau dengan orang tu, saya macam tu. dengan orang ni, saya macam ni. it's depend on your attitude toward me..got it?

but in reality....


sumber: facebook

hew hew hew.. hanya orang yang terdekat je tau macam mana tahap kegilaan saya. kekekeke... XD

pada pendapat saya, mereka boleh kata apa je pasal diri kita. nak kutuk ke, nak puji ke.. anything. tapi mereka tak tahu siapa diri kita yang sebenar. biarlah hanya mereka yang terdekat dan yang paling penting, DIA tahu siapa kita yang sebenarnya. TETAPI harus diingat juga.. first impression tu sangat sangat sangat penting. sebab orang zaman sekarang ni suka sangat

judge a book by it's cover.

sekian.



le familia. Raya 2012.

p/s--> orang kalau tengok gambar kat atas ni mungkin..mungkin sahaja...maybe dorang akan cakap;

" baik budak Farah ni. sopan je. nampak macam perempuan melayu terakhir (uweeek!). siap berposing segala bagai."

kahkahkah.. disebalik topeng bedak compact dan senyuman bajet tak menawan tu, disertakan bunga setempek diatas kepala (bajet wanita sejati la kan..) tersimpan satu identiti yang tersembunyi. yang menyebabkan saya digelar 'singa' oleh adek adek saya. huhuhu... T_T

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...