Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Friday, 14 September 2012

bicara si matang.

as salam.

budak kelas yang laen, almost half kot dah start balik semalam. untunglaa~.. saya ada satu kelas pagi ni, dan lepas tu boleh bersuka ria melompat-lompat dalam bilik. hohohho.. *hiperbola je lebih* kalau ikot hukum logik akal la kan;

FARAH = MANJA + GEDIK = BALIK RUMAH SETIAP MINGGU.

dah kata pengerusi PBSM (persatuasn balik rumah setiap minggu). si Farah yang gedik ni mesti akan balik rumah pada minggu 1st kuliah bermula. apatah lagi dengan godaan cuti pada hari isnin dan unifi yang melembai-lambai bersama drama korea yang tunggu masa je untuk di download. awww~.. =__=' budak manje tapi baik lah katekan.

but somehow, sem ni hukum logik akal tu memang totally tak boleh pakai. sebab budak Farah ni tak terfikir lansung nak balik! hoyeeeah!!!

*clapping clapping*

walaupun kat rumah sewa ni wifi dah nak sampai limit (thus tak boleh tgk drama-drama lg) dan takde pun ibu yang akan masak makanan feveret, tapi saya dengan kental, cekal dan tabah hatinya akan stay kat sini. sem baru, azam baru, cara baru. sedang mempraktikkan apa yang saya sendiri cakap.


fakta perubahan dari segi gaya/imej;

1. dah boleh pakai kasut tinggi pegi kelas. (takde lah tinggi mana pun. bajet...bajeeet..)

2. dah tak pakai tudung satu kaler je. (kalau tak, sem lepas lepas setiap hari pakai tudung hitam je. lepas tu muka macam nak makan orang. moody memanjang. hohoho..

3. no more baju-tak-payah-gosok. sem ni, bawak baju kurung yang melambak-lambak kat rumah tu, yang kena gosok dulu baru boleh pakai. heh, sampai ade orang kata;

"fera nak pegi beraya ke?"

"eh, ni baju raya fera ea?"

4. no more specky. haaa.. yang ni fail kejap, sebab puasa ritu dan konflik dengan hukum nak letak eye mo time puasa. tapi next week sambung balik.

5. no more jalan-macam-lelaki. dah pakai tantek-tantek(cantik cara si fera cakap) ni, kena la behave sikit. hohoho..

6. KURUUUUUUUUUUUUUS!! hohoho.. kesan dari puasa ritu, badan nampak susut sikit. hoyeeeah! semua tegur. keh keh keh.. walaupun itu cuma halusinasi mereka T_T, tapi saya tetap gembira. 


fakta azam baru;

1. siapkan kerja awal-awal. yang ni..err... dalam proses. huhuhu..

2. gi kelas awal. errrr........ next week start.

3. kurangkan makan ayam. errrrr... next month start.

4. start jadi penghuni tetap library. errrrr... tengok lah dulu.

5. start buat notes. insyaAllah, dalam proses.

6. lepas subuh jangan TIDUR! dalam proses. hehehe..

dan ade lagi perkara yang akan ditambah, insyaAllah. amek masa sikit nak berubah, tapi takpe. as long as lepas ni boleh istiqamah dengan changes ni.  insyaAllah.. =)

p/s--> masa untuk bersiap ke kelas! *semangat nak pergi kelas pagi.*

UPDATED;

ok. tak sampai sejam pegi kelas, terus nak kena balik. grrrr... geram betol lah. byk pulak barang tertinggal.. ni yang nak mengamok dengan diri sendiri ni. >.<

2 cot-cet cot-cet mereka...:

An Najwa said...

walaupun rasa nak tergelak, tp gud luck ye? anjakan paradigma tu bagus, baru la kena dgn gaya happy go lucky ferra..errrr....weeeeee~~~~~

cotcet : baru hari ni dpt baca blog ferra, spjg cuti ni x smpat nak baca..

>Misz Farah..?< said...

hew hew hew.. kak wa, anjakan paradigma orang hanya bertahan selema beberapa minit. kebanyakannya musnah ditelan nafsu. terutama nafsu nak balik yang membara-bara. hohoho...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...