hukum logik akal Fera #2

as salam.

bila balik rumah ni, saya kena consider hukum logik akal 2 manusia, which is myself dan ibu. kalau ikot hukum logik akal saya;


kalau orang lain boleh buat, kita pun boleh buat. 


(merujuk kepada kes adek-adek yang bila kena marah je terus merajuk, lari naek atas, masuk bilik) keh keh keh.. gedik nak jadi budak pra-matang.

tapi kalau ikot hukum logik akal ibu, seorang kakak tak boleh sama dengan adek-adek dia. kakak kena jadi contoh. makanya, hukum logik akal ibu time tengah nak membebel/marah;



kalau ibu tengah rasa nak membebel, tak kira lah siapa (kalau boleh mesti kakak sebab adek-adek tak boleh kena marah sikit. nanti merajuk.), mesti kena ada seseorang yang akan kena blame for kesalahan orang lain.



heh.. ketepikan hukum logik akal sendiri. sebab orang yang bertuah tu haruslah seseorang yang bernama FARAH NURAZRINA. =___=' ingat nak lari masuk bilik jugak, tapi kalau ikot hukum logik akal yang lagi satu;



kalau nak marah ibu reda, duduk situ diam-diam sambil konon-konon buat kerja. dengar bebelan ibu. tak sampai 5 minit mesti suara tegang tu jadi kendur sikit.


done.

masalah negara selesai. =__='

ni memang cara yang terbaik nak menangani masalah 'berhadapan dengan ibu yang tengah stress'. seseorang kena berkorban. dan orang yang bertuah tu pastinya si Fera. *sigh*..

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...