Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Monday, 3 September 2012

isteri dan syurga.

as salam.

ibu selalu marah kalau saya cakap;

"ah, malas la cakap pasal kawen-kawen ni."

" eee..sape nak kawen? tak nak la."

" korang jelah yang kawen. masing-masing da de calon kan. akak malas la."

nanti mula la ibu buat mata tajam pandang saya lama-lama before start bebel. now.. i wonder where did i get that 'buat-mata-tajam-dan-bebel' genes from. hohoho.. ^__^

ibu suka kaitkan jadi isteri dan jaminan masuk syurga. memang la nak masuk syurga ada banyak cara, tapi ibu cakap jadi isteri orang dan jadi seorang ibu, ade banyak privileged senang masuk syurga, juga senang masuk neraka. nanti lepas tu mesti ibu masukkan jugak ayat ni;

"Allah baru duga sikit, dah tak nak fikir pasal lelaki. nak sangat anti-lelaki? nak Allah kabulkan doa tu? nak? nak?" sambil buat muka serius dan pandang muka saya dalam-dalam.

"yelah.. akak tak cakap camtu lagi."

hohoo..akak tau la ibu. sebenarnya, akak saje je nak usik ibu. hehehe...~


sumber: facebook

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...