it's oke. i still love you.

as salam.


this time, saya nak kongsi benda best lagi dari akhi Rusydi. i love this story. at least, ade jugak yang tak kesah pasal rupa luaran seseorang tu. i lap you lah bro. ngeh ngeh ngeh~...


**************


Member: "Bab, aku kadang-kadang sedihlah."

Syabab: "Kenapa?"

Member: "Tunang aku gemuk. Aku lagi kurus dari dia. Lepas nikah nanti sure double gemuk. Tambah-tambah lepas dapat baby."

Syabab: "Small matter. Tak payah sedih."

Member: "Ko kata small lah. Aku ni ha yang kena angkat dia."

Syabab: "Ish. Tak elok cakap macam tu. Kan dia sayang ko, ko pun sayang dia. Dah tunang nak nikah minggu depan dah pun. Syukur dan redha je."

Member: "Tapi..."

Syabab: "Ko beruntung sebenarnya. Sebab kecantikan dia hanya ko yang nampak."

Member: "Ha? Gemuk camtu cantik?"

Syabab: "Ya. Cuba kau bayangkan apa jadi bila dia kurus slim nanti? Mesti lagi cantik dari kecantikan yang dah cantik sekarang. Cuba kau fikir, Dafi dulu gemuk bila kurus jadi hensem. Ugly Betty gemuk, bila kurus jadi cantik. Yang bestnya, dia tak kurus sebelum kahwin dengan kau. Kau bayangkan kalau dia kurus sebelum kahwin, alamat dia pun tak hingin nak kawin dengan kau. Sure dia nak pilih yang kacak bergaya sepadan dengan dia. Tapi bila dia kurus after kahwin dengan kau, dia adalah isteri kau yang sah dan dia wajib setia pada kau je. Berdosa bila dia curang cari yang lain. Faham? So kau anggap je dia adalah permata yang tersembunyi dalam tiram. Cantik dan berharga. Untuk kau je."

Member terdiam. Entah mengiyakan atau tidak statementku itu.

Aku berlalu pergi ke kedah Mak Esah membeli cempedak goreng dan terus blah laju-laju tanpa menoleh ke belakang lagi.

Cempedak gorengku, bukan cempedak gorengmu.

Citer bongok: Syabab Musafir Kasih

********

bongok tak bongok. anda tak kesah future wifey mok mok? eventhough you're care bout her health, but if she tried so hard yet, still in the same condition (which is still mok-mok) dan anda masih sayangkan dia... anda memang cool! dan orang perempuan ni memang suka cakap diri dia gemok, sebab dia nak dengar orang lelaki cakap;

"it's okey dear. saya sayangkan awak seadanya."

 hoyeeeah.. this is totally cool~ orang macam ni lah yang kami cari. hohoho... tak payah susah-sudah kumpul duit beli herbalife. =_=' *berangan tak sudah-sudah*

# gemok adalah satu topik yang sangat sangat sangat sensetif padfa kaum wanita. trust me. memang boleh jadi punca gaduh suami isteri. >.<

You Might Also Like

0 cot-cet cot-cet mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...