Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Saturday, 22 September 2012

masak masin tu tanda dah nak kawen..?

as salam.

1st of all, hai. lama tak jumpa! hew hew hew. gedik. minggu awal yang hectic. penat. >.< dan budak gedik Farah ni dah promise last week, minggu ni dia tak nak balik rumah lagi. dia cakap dia nak jadi budak matang, dah tak nak jadi presiden PBSM (persatuan balik rumah setiap minggu) pastu nak kena ibu ayah hantar balik ke Melaka. nehi  nehi nehi!

but, a promise is just a promise. rapuhnya sebuah janji tu, macam biskut kacang (kuih raya) yang saya buat tapi takde siapa yang minat nak makan. *sigh..*

tup tup, sekarang budak Farah ni dah sampai kajang.dah sampai rumah. =_='

FAILED. AGAIN.

oke. back to the topic. thanks to Mizat yang sudi bagi kongsi peti sejuk, sekarang hari-hari saya boleh masak lauk yang heavy. no more telur goreng + sardin dalam tin! hooyeah!!  this week, makan tengahari dan malam saya dari megi dah bertukar jadi tomyam campur, sayur campur+udang,  sotong goreng kunyit, sup sayur+telur+cendawan and much much more! hooyeaaaah!

*jumping jumping*

seronok tak terkira punya pasal, saya pun dengan niat ikhlas masak la lebih untuk kakak-kakak housemate tersayang. and something suddenly happen! ade lori garam masuk dalam lauk saya. dah dua hari berturut-turut! >.< geram betui..

kalau masak untuk diri sendiri, masak kat rumah ke, masak untuk family ke, selalu oke je. tapi bila nak jamu kawan-kawan makan, semua jadi terlebih garam. !!@#$% nasib baik baru jamu kawna-kawan makan. kalau jamu bakal mak mertua makan, tak ke kena reject terus? pffffttt! buat malu je.

"Fera, kenapa sup ni masin?"

"sob sob.. sorry kak eima.. ade lori garam tertumpah dalam lauk orang tadi.." 

" memang la lori garam tu hebat sebab boleh naik sampai tingkat 7 kan.."

"hew hew hew..." *buat muka gedik sambil tunjuk 'peace'*

" orang tua-tua kata, kalau masak asyik masin je.. tandanya nak kawen dah tu. akak dulu pun macam tu. sebelum akak kawen dulu, masakan akak tiba-tiba asyik masin je. nasib baik mak mertua akak tak rasa masakan yang masin tu. kalau tak buat malu je."

"eh, yeke kak? baru 1st time saya dengar pasal mende ni. hohoho.."

"tapi, rajin jugak Fera masak kan? seronok akak.. datang-datang je makanan dah tersedia. selalu kat rumah akak yang kena masak. ni ada orang dah masakkan untuk akak. untung duduk dengan Fera."

"haaaa.. tu lah kak. orang suh jadikan orang bakal adik ipar akak, akak tak nak. kan dah rugi. hhehehehe..."

=_______________='

eh Farah, apa motif kau cerita pasal mende alah ni? 

*tiba-tiba hujan kat luar makin lebat.*

0 cot-cet cot-cet mereka...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...